Szántó Tibort, Magyarország egyik legjobb csokoládékészítőjét arra inspirálta 2. Trinidad és Tobagói vacsoránk, hogy Trinidad és Tobagói kakaóbabból trüffelt készítsen hozzá. A trüffelt mindenki ingyen kapta a vacsora végén, és tán egy ember kivételével (aki a tejcsokit szereti) - mindenki elégedett volt.
A trüffel jellemzői:
A szigetről származó "Oropucce 2008" - kivételes alapanyag. Nagyon kis szériában készül, itthon Tibor kezdett először vele dolgozni. Termőterülete: Trinidad, Oropucce ültetvény, ami a karibi térség egyik legértékesebb termőterülete. Nagyon karakteres kakaóbabokat ad, kakaófajtája a Trinitario. Az ültetvény a Trinidad északi részén fekszik az Oropucce folyó völgyében, melyet Paul Manickchand és családja művel, ellenőrzött ökológiai gazdaság keretében.A trópusi éghajlat és folyóvölgy klímája rendkívüli módon kedvez az itt élő kakaófáknak.
A szigetről származó "Oropucce 2008" - kivételes alapanyag. Nagyon kis szériában készül, itthon Tibor kezdett először vele dolgozni. Termőterülete: Trinidad, Oropucce ültetvény, ami a karibi térség egyik legértékesebb termőterülete. Nagyon karakteres kakaóbabokat ad, kakaófajtája a Trinitario. Az ültetvény a Trinidad északi részén fekszik az Oropucce folyó völgyében, melyet Paul Manickchand és családja művel, ellenőrzött ökológiai gazdaság keretében.A trópusi éghajlat és folyóvölgy klímája rendkívüli módon kedvez az itt élő kakaófáknak.