HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Szántó Tibor csokoládéinspirációja a 2. Trinidad-és Tobagói vacsorán

2011.06.10. 13:18 lucullus

Szántó Tibort, Magyarország egyik legjobb csokoládékészítőjét arra inspirálta 2. Trinidad és Tobagói vacsoránk, hogy Trinidad és Tobagói kakaóbabból trüffelt készítsen hozzá. A trüffelt mindenki ingyen kapta a vacsora végén, és tán egy ember kivételével (aki a tejcsokit szereti) - mindenki elégedett volt. 
 
A trüffel jellemzői:

A szigetről szárm
azó "Oropucce 2008" - kivételes alapanyag. Nagyon kis szériában készül, itthon Tibor kezdett először vele dolgozni. Termőterülete: Trinidad, Oropucce ültetvény, ami a karibi térség egyik legértékesebb termőterülete. Nagyon karakteres kakaóbabokat ad, kakaófajtája a Trinitario. Az ültetvény a Trinidad északi részén fekszik az Oropucce folyó völgyében, melyet Paul Manickchand és családja művel, ellenőrzött ökológiai gazdaság keretében.A trópusi éghajlat és folyóvölgy klímája rendkívüli módon kedvez az itt élő kakaófáknak.
 

Szólj hozzá!

Címkék: szántó tibor trinidad és tobagói konyha csokoládékultúra

süti beállítások módosítása