HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Sajtóközlemény a Hidden Kitchen indulásáról és a 100. LBT vacsoráról

2011.04.25. 21:23 lucullus


Mivel a Húsvét a feltámadás és az újjászületés ünnepe is, ezért erre az időszakra időzítettük a Hidden Kitchen hivatalos indulása és a 100. LBT vacsora kapcsán kiadott sajtóközleményünket. Fogadjátok szeretettel!

A hírátvételt/hírmegosztást köszönjük; kérdéseikre szívesen válaszolunk.Kérjük, segítsék elő további törekvéseinket.

 

Köszönettel,

Lucullus BT

 

 

 

 

 

A Lucullus Baráti Társaság immár saját helyén is népszerűsíti az egyetemes gasztronómiát és kultúrát. A 8. éve működő nonprofit gasztronómiai egyesület Hidden Kitchen-re keresztelte új székhelyét, ahol főzőesteken, vacsorákon és kulináris workshopokon ismertetik meg a külföldi kultúrákat és asztaltiszteleti szokásokat a gasztronómiára nyitott emberekkel. A Hidden Kitchen egy 200 éves műemlék ház egy lakása, az V. kerületben, ahol folyamatos kísérletezés folyik az alapanyagokkal, textúrákkal, dísznövényekkel és fűszerekkel. Az egyesület a rendezvényein  összeköti a gasztronómiát a zenével, képzőművészettel, mozival, színházzal, sporttal, designnal, pszichológiával, gasztrobloggerek főztjével és még sok más érdekességgel is.

Michelin-reprodukciók, Lucullus PRÉMIUM vacsorák

"Olyan ételeket is igyekszünk reprodukálni, amelyekért Michelin csillagot kapnak éttermek. Sőt, ezeket továbbgondoljuk, játszunk velük. A grammra pontos receptek megvannak, a kompetens, Michelin csillagos éttermet megjárt szakácsok is, emellett nagy a kedvünk, szívünk, tehát sikerülhet a dolog" - mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke. "Főzőkurzusaink és prémium vacsoráink keretében a résztvevők testközelből figyelhetik a szakácsok trükkjeit, így Magyarországon egyedülálló módon elsajátíthatják például a fúziós ételek sokszínű elkészítési módját. Mindeközben figyelembe vesszük a gasztronómiai sokszínűséget, szezonalitást, regionalitást" - tette hozzá Turóczi Gábor. Az egyesület közben jubilál is: "zsinórban" már a 100. ínyencvacsorájánál jár. A Lucullus BT kultúreseményei bárki számára elérhetőek; az egyesület tagjai azt vallják, hogy az "ÉTEL MINDENKIÉ".

További infó:

Lucullus BT
http://lucullus.blog.hu

+3620 240-8530

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása