99. vacsoránkon végre-valahára összeállt Nánási Lajos első Lucullus-nak szánt vacsoramenüje, amely a francia fine dining stílusú gasztronómiát és a nemzetközi konyhát testesítette meg.
A mesterrel már találkozhattunk egyéni és céges csapatépítő főzéseken.
Nánási Lajos több mint egy évet dolgozott egy francia konyhát vivő írországi Michelin csillagos étteremben, a Bon Appetit-ben, és több évet más neves külföldi csúcséttermekben, óceánjáró hajókon, de megfordult séfként a U2 zenekar kirakatszállodájában is. A szakma nagymestere, ugyanakkor tudását szívesen megosztja a nagyközönséggel is, figyelmes, ügyes. Elmondása alapján "tiszta ízű, jó kajákat" csinál.
Az eseményre a Lucullus BT immár állandó "klubhelyiségében", a HK-ban került sor, amelyről most elöljáróban közzéteszünk néhány szót.
A "HK" abbreviatúra a "Hidden Kitchen" (kb. Rejtett Konyha) rövidítése, ami a Lucullus BT új törekvéseinek a helyszíne. Innentől kezdve itt fogjuk tartani a legtöbb egyéni főzőkurzust, és sok olyan kultúreseményt, amit eddig nem tudtunk megvalósítani. Ritka nemzeti vacsorák, csokoládé- kávé- tea- bor- oliva- és pálinkakóstolók, valamint a gasztronómia egyéb kulturális, tudományos és társadalmi megnyilvánulásokkal, úgymint zenével, színházzal, filmművészettel vont párhuzamai ugyanúgy szerepet kapnak a HK-ban. Lehetőséget adunk ifjú, ámde tehetséges szakácsoknak és gasztronómiai bloggereknek, hogy megmutassák a főztjüket, és designereknek, képzőművészeknek arra, hogy bemutassák gasztronómiai alkotásaikat. A helyen már most is meg lehet tekinteni néhány igazi remekművet (ezeket lássátok inkább a saját szemeitekkel) a Lucullus BT eddigi 7 évéből, de a jövőben is számos más tárlatot, gyűjteményt kívánunk bemutatni.
És akkor a parádés francia menü:
Amouse Bouche
* Kacsa- és csirkemája parfé
Leves
* Feketegyökér-zöldalma cappucino
Előétel
* Kacsa karalábé-paprika fondue-vel és limehabbal
Főétel
* Bárányhús füstölt tokhallal és capririzottóval
Desszert
* Töröttmogyorós csokoládé marenge, vilmoskörte habbal és Peta Zeta robbanócsokival