HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Kostyál Gábor 18. helye a Bocuse d' Or Európai selejtezőjén

2010.06.11. 13:33 lucullus

Az előzetes várakozásoknál gyengébben szerepelt a magyar csapat a Bocuse d’Or Europe 2010. versenyen, melyet június 7-8-án rendeztek Genfben. Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke, bár tisztességgel szerepelt, a szintidőn belül prezentálta hal- ás húsételét, a nemzetközi zsűri értékelése szerint csak a horvát és a szlovák versenyzőt tudta megelőzni az összevetésben; így 20 indulóból a 18. helyet tudta megszerezni.

 

A Kostyál Gábor által készített menü a következő volt:

Halibut rolád, halászlé-paprikás krémmártással
Halropogós, vajas cukkíni szőnyeg
Mikro saláta kovászos uborka zselével tökmag kehelyben vinegrettel
Édesburgonya-violett burgonya variáció
Borjúgerinc kucsmagombával mezei virágos nercben sütve gomba elixirrel
Borjú bríz szarvas sonkával, tokaji aszús mártással
Zöldség "torony" sajt fondüvel
Zöldborsós hüvelyes "prósza"
Vaníliás kelvirág fagylalt mogyorós tölcsérben

Forrás: www.vendon.hu

Címkék: szakácsversenyek