HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

2009. novemberi egyéni főzőkurzusok

2009.10.30. 10:45 lucullus

A csúcsgasztronómia nem ködösítés innentől kezdve: a Lucullus BT ismét belecsap a FINE DINING-ba. Emellett persze lesznek más, nem kevésbé rossz kurzusaink is.
 
November-decemberben 4 db egyéni főzőkurzust tartunk - mindenhol új ételekkel.

 

FRANCIA SOR I. - 2009. november 25. szerda 18:30-21:30

Sárgarépás rókagombás brulée Brie sajttal és portói redukcióval; Marcipános csirke csomboros frisskáposztával; Csoki fondant macskamentás citrusmártással.
Tartja: Nánási Lajos - JELENTKEZEM!

 

INDIAI SOR - 2009. november 27. péntek 18:30-21:30

Alu tikki házi chiliszósszal (gyömbéres sült burgonyafalatok); Chicken vindaloo (csípős csirke); gobi mater (karfiol & zöldborsó); baszmati rizs.
Tartja: Krishna mester - JELENTKEZEM!

 

FRANCIA SOR II. - 2009. december 2. szerda 18:30-21:30

Vaníliás rákragu verbénával; Barna vajban sült tengeri sügér martinis gombaraguval és petrezselyemolajjal; Alma szuflé;
Tartja: Nánási Lajos - JELENTKEZEM!

 

KÍNAI SOR - 2009. december 9. szerda 18:31-21:30

Enyhén csípős házi tofu; Xiang-po sült marha; Gombás-tojásos sertés zöldségekkel.
Tartja: Wang mester - JELENTKEZEM!

 

A legnagyobb kuriózumnak a két francia kurzusunk számít, ahol a francia csúcsgasztronómiával ismerkedünk olyan szakácsmester jóvoltából, aki több évet dologozott külföldi neves éttermekben, és Michelin csillagos helyeken is. Nánási Lajosról van szó.

 
Emellett Wang és Krisna mesterek is új teljesen ételekkel készülnek.


1 FŐZŐKURZUS 1 SORT jelent, és este 18:30-21:30 között tart.

Részvételi díj: 1 fő/SOR = 7.000 Ft.
Az ár magában foglalja a konyhai eszközök helyi használatát, az alapanyagokat, szénsavas és szénsavmentes vizet és a kurzusok receptjeit is. A kurzusokon készült fogásokat helyben fogyasztjuk el, de haza is lehet belőle vinni "kóstolóként".  A főzés általában párosan zajlik, ami nem zárja ki az egyedül érkezőket.

Helyszín: VIK Vendéglátóipari Iskola, 1077-Budapest, Hernád u. 3.

További információ: +3620 240-8530.

Jelentkezés módja: e-mailben a elnokseg@lucullusbt.hu címre. ("jelentkezem a ... sorra", elérhetőségekkel).

* Felhívjuk a figyelmet, hogy egy kurzus minimum 8 fő esetén tud elindulni.