HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Véget ért a II. Kaukázus Rali - tankon főtt meg a PAPRIKÁS CSIRKE

2009.09.17. 07:34 lucullus

 

 
 
Mindenki a célban – véget ért a II. Kaukázus Rali

Tankon főtt meg a PAPRIKÁS CSIRKE

 

Véget ért a II. Kaukázus Rali autós kaland- és túlélőtúra, amely 17 napon és 7000 kilométeren keresztül vezetett Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Macedónia, Bulgária, Törökország, Grúzia, Hegyi-Karabah és Örményország legszebb vidékein. Minden résztvevő szerencsésen célba ért Jerevánba, Örményország fővárosába. Személyi sérülés nem történt, ellenben kisebb-nagyobb technikai problémákkal, vontatással, eltévedéssel, rendkívül rossz út-, és tájékozódási viszonyokkal mindenki szembesült az út során.

A versenyt Gyurman Zoltán és Visnyovszki Ádám nyerte a Quart Team csapatból, a második helyezett az amerikai Texas Dream Team csapata, Alice Yates és Charles Westrup lett, míg a harmadik helyen a német Thomas Danuch és Waltraud Land végzett egy eredeti Kübelwagennel.  

A verseny jótékonysági különdíját az angol Extreme Trifle csapat nyerte.


View The Caucasian Challenge 2009 in a larger map

 

A második alkalommal megrendezett  extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezetett, ahová eddig kevés turista merészkedett. Az út során érintették a ’90-es évek és napjaink háborús zónáit, puskaporos tájait is. A verseny célja volt, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta Karabah egyik legnagyobb gyerekotthonának kis lakóin segítettek játék, ruha, és pénzadományaikkal.

 

A hetedik extrém főzés

 

A Kaukázus Rali másik jellegzetes motívuma a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület soron következő extrém főzése volt: Turóczi Gábor „extrém szakács”, az egyesület elnöke Hegyi Karabah egy útszéli tankjának tetején főzte meg a magyar kultúra jellegzetességét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT. Emellett PAPRIKÁS KRUMPLIT is főztek a magyar, német, lengyel, angol és amerikai résztvevők, valamint a helyi lakosok nagy örömére a Lucullus fűszerek segítségével. A magyar főzések mellett Turóczi Gábor végigkóstolta a Balkán és a Kaukázus ételkülönlegességeit.

 

Újabb ralik a láthatáron

A Kaukázus Rali szervezői az ünnepélyes eredményhirdetéskor két új rali indulását is bejelentették: a Budapest-Csernobil Futam Európa legkevésbé látogatott, és talán legelzártabb régióiba kalauzolja a résztvevőket, míg a Trans-Szahara Rali Tunéziából Beninbe, Fekete Afrika legszebb tengerpartjára vezeti a kalandvágyókat, keresztül a Szaharán.

Bővebb információ

+3620 240-8530

Fotók

http://indafoto.hu/hanuman

További beszámolók

www.kaukazusrali.hu
http://blog.caucasianchallenge.com

http://quartteam.blog.hu  
www.autosforum.hu
http://www.mr1-kossuth.hu
http://moszkvicsslusszkulcs.blog.hu/

... valamint hamarosan az RTL KLUB Fókusz plusz c. műsorában!

Címkék: extrém szakács