HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Kaukázus Rali - start

2009.08.28. 10:46 lucullus

 

 
 
 
 
 
 
 
A paprikás csirke elindult a Kaukázusba -
Extrém szakáccsal és szépsigkirálynőkkel rajtolt el a II. Kaukázus Rali
 
Idén is a Memento Parkból startolt el a Kaukázus Rali mezőnye, hogy immár második alkalommal 17 napon és 6500 kilométeren keresztül áthaladjon a Balkán, Törökország és a Kaukázus 11 országának legszebb tájain. Az extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezet, ahová eddig kevés turista merészkedett.
A versenyt Örményország bécsi nagykövetségének főkonzulja, Anahit Tovmassian indította el.
A kalandsorozaton 15 magyar és nemzetközi egység indul. A mezőnyben megtalálható Bóna Ildikó szépségkirálynő, a Miss Universe Hungary 2007-es nyertese és Benedek Róza Muriel a SkyEurope reklámarca is, valamint Turóczi Gábor extrém szakács.
Az út során elkészül Magyarország leghíresebb PAPRIKÁS CSIRKÉJE, amely megjárta már az Északi-sarkot, a Góbi-sivatagot, a Levegőt, a Karib-tengert, a Lánchíd tetejét és a Sztálin Dísztribün csizmáját is - Turóczi Gábor, és a Lucullus BT jóvoltából.
A rajtnál kis-ázsiai és örmény reggeli ételekkel és italokkal kedveskedtek a résztvevőknek a Gyradiko kisvendéglő és a Yan jóvoltából.
 
A Kaukázus Raliról
 
A Kaukázus Rali célja, hogy bemutassa Európa keleti régióit azoknak, akik elég nyitottak arra, hogy befogadják. Kaland- és teljesítménytúra, amely olyan ismeretlen és izgalmas országokon vezet keresztül, amelyekről eddig legtöbben csak a hírekben hallottak. Az út során érintik a 90-es évek és napjaink háborús zónáit, Bosznia, Koszovó, Észak-Grúzia és Hegyi Karabah puskaporos tájait is. A verseny célja, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta Karabah legnagyobb árvaházának kis lakóin segítenek adományaikkal. A verseny és túra kategóriában induló amatőr csapatok bármilyen járművel rajthoz állhatnak, a mezőnyben megtalálható a modern terepjáró ugyanúgy, mint a 23 éves Moszkvics, vagy a több évtizedet megélt német katonai Kübelwagen is.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+3620 240-8530

Címkék: extrém szakács