HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Belementünk a csúcsgasztronómiába

2009.06.25. 13:08 lucullus

Végre-valahára megszervezhettük azt a Tengeri hal kurzusunkat, amely nagyjából Michelin csillag színvonalú ételkészítést képviselt.

Nánási Lajos tartotta, aki több mint egy évig dolgozott Michelin-csillagos étteremben Írországban, két rosettes étteremben Angliában, a U2 szállodájában (Clarence Hotel), de több évig luxusjachtokon a világ körül is.

 

 

Három ételt készítettünk: friss tengeri halat barna vajjal, ecetes hal alaplében buggyantott lazacfilét és kagylótésztát fekete- és vénuszkagylóval. Az ételkhez salátafőzeléket szervíroztunk. 

Érdekes volt látni a tengeri halak filézését, a grammos recepteket, a hal- és kagyló alaplé készítését, a lassú buggyantást, vagy akár a barna vajas sütést. És még mielőtt bárki azt hinné, hogy ezeket a dolgokat csak "ipari" környezetben lehet elkészzíteni, gyorsan megnyugtajuk: otthon is, nyugodtan. Semmi specifikus követelmény nincs...