HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

CSOKOLÁDÉKÉSZÍTÉS A GYAKORLATBAN + KÍNAI CSOKIKÓSTOLÓ

2009.05.08. 10:52 lucullus

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ezen a kalandunkon egy GYAKORLATI CSOKOLÁDÉKÉSZÍTÉSI BEMUTATÓVAL egybekötött CSOKOLÁDÉKÓSTOLÓT tartottunk.
 
Hasonló rendezvényünk volt már kettő is: az első csokoládékóstolónk általános volt, a második pedig már andalúz vendégszereplőkkel történt. Most még magasabbra tettük a lécet, és 5 kínai italhoz próbáltunk 5 házi készítésű bonbont társítani, amit megspékeltünk egy kis gyakorlati bemutatóval, csokiprezivel és kóstoltatási alapismeretekkel is. Jelezzük, hogy ilyen jellegű esemény még „szakmai” körökben sem túl gyakori, és egy-egy bonbonnak az összeállítása egy-hetet vett igénybe.
 
Az eseményt Varga Gáborvezeti, aki azon túl, hogy a Lucullus BT születésnapjára évek óta készít zseniális tortákat, a www.desszert.eu oldal ötletgazdája is. Az eseményt Turóczi Gábor,  Lucullus BT elnöke moderálta.  
 
Az esemény pontos menete a következőképp zajlott: 
 
* Érkezés, üdvözlés, helyfoglalás (10 perc)
* Prezentáció a csokoládéról (20 perc)
* Hogyan kóstoljunk csokoládét? (néhány fortély konkrét csokoládén) (15 perc)
* Temperálás, csokikészítés, díszítés csokoládéból (gyakorlati bemutató) (60 perc)
* 5 kínai bor és 5 házi bonbon összekóstoltatása (30 perc)
 
A menüsor: 
 
- Welcome drink: 5%-os kínai rizsbor (amihez lehetetlen csokit társítani)
- 14%-os licsibor + licsi-ganache krémmel töltött 50%-os kakaótartalommal rendelkező csokibonbon
- 10,5%-os szilvabor + szilvabor-ganache krémmel, aszalt szilvával töltött 50%-os kakaótartalommal rendelkező csokibonbon
- 14%-os Hua Chen Chiew kínai virágbor + virágbor-ganache krémmel töltött 65%-os kakaótartalommal rendelkező csokibonbon
- 39%-os Konfu pálinka + Konfu-ganache krémmel töltött 50%-os kakaótartalommal rendelkező csokibonbon
- Kínai zöld tea + zöldtea-ganache krémmel töltött 50%-os kakaótartalommal rendelkező csokibonbon
 

 

Címkék: csokoládékultúra