HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

2009. februári egyéni főzőkurzusok

2009.02.02. 21:51 lucullus

Jelentjük, már csak néhány helyünk van főzőiskolánkban a 2009. téli főzőkurzusainkra - reméljük, még elcsíped valamelyiket!

 

1 FŐZŐKURZUS 1 SORT jelent, és este 18:30-21:30 között tart.

Részvételi díj: 1 fő/SOR = 7.000 Ft.
Az ár magában foglalja a wokok helyi használatát, az alapanyagokat, innivalót és a kurzusok receptjeit is. A kurzusokon készült fogásokat helyben fogyasztjuk el, de akár haza is lehet belőle vinni „kóstolóként”.  A főzés általában párban zajlik.

Helyszín: Budapest VI., Andrássy út 64. (5 percre az Oktogontól)

További információ:
+3620 240-8530 és www.lucullusbt.hu/fozoiskola

Jelentkezés módja: e-mailben a elnokseg@lucullusbt.hu címre. ("jelentkezem a ... sorra", elérhetőségekkel).

*Felhívjuk a figyelmet, hogy egy kurzus minimum 6 fő esetén tud elindulni.

 


2009. február 3. kedd 18:30-21:30 - KÍNAI SOR I. - MEGTELT

Bevezetés a kínai konyhaművészetbe; Fő alapanyagok, fűszerek, eszközök, technikák; wok alapismeretek; Vágási bárddal;
*Fokhagymás uborkasaláta szezámolajban; Főtt rizs és tojásos sült rizs; Gong-Bao csirke. Tartja: Wang mester - JELENTKEZEM!

2009. február 10. kedd 18:30-21:30 - KÍNAI SOR II. - MEGTELT

*Gombás-bambuszos kacsa; *padlizsán pekingi módra; szecsuáni marhahús
Tartja: Wang mester - JELENTKEZEM!

2009. február 17. kedd 18:30-21:30 - KÍNAI SOR III. - MEGTELT

Szőlőhal (édes-savanyú amur); gazdag házi szecsuáni leves; kínai sült alma és banán üvegkaramellel. Tartja: Wang mester - JELENTKEZEM!

2009. február 24. kedd 18:30-21:30 - KÍNAI SOR IV. - MEGTELT

Ananászos csirke; Tofu & Tenger gyümölcsei leves; Wang nagymama kedvence (csípőspaprikás-tojásos hús)
Tartja: Wang mester - JELENTKEZEM!

2009. február 19. csütörtök 18:30-21:30 - INDIAI SOR I. - MEGTELT

 

VENDÉGVÁRÓ FALATOK: pakora (bundás vegyes zöldségek), bread pakora (töltött, bundás kenyér), chapati (lepényféle), paratha (kenyér vajon sütve) és házi indiai curry/paradicsoszmósz. Tartja: Jham Kulvinder Singh - JELENTKEZEM!

 

2009. február 26. csütörtök 18:30 - 21:30 INDIAI SOR II. - MEGTELT

 

Klasszikus csirke curry; tejszínes csirke korma; csicseriborsó curry; pullao-rice.
Tartja: Jham Kulvinder Singh - JELENTKEZEM!

2009. március 5. csütörtök 18:30 - 21:30 INDIAI SOR III.

 

Indiai teakülönlegesség - ötféle fűszerrel; Kesudiószószos csirkemell (hasonlít a mughlai chicken-hez); alu gobi (krumpli & karfiol curry); hagymás-jeera rice.
Tartja: Jham Kulvinder Singh. - JELENTKEZEM!

 

2 komment