HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

2007. őszi főzőkurzusaink

2007.10.01. 14:39 lucullus

Kedves Érdeklődők!

Az ősz során 7 kínai és 3 indiai főzőkurzust indítunk Wang Mesterrel és Jham Kulvinder Singhgel. A 10 főzőkurzus 10 alkalmat jelent, amelyekre együtt, és külön-külön is lehet jelentkezni. 1 főzőkurzus = 7,000 Ft; de ha többre jelentkezik, úgy kaphat kedvezményeket. Ezek nagysága 3-10% közé tehető.

A részletek: www.lucullusbt.hu/fozoiskola
A helyszín: Bp., VI, Andrássy u. 64. (Fővárosi Gázművek tankonyha).

A tematika:

Október 2., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR I.

Bevezetés a kínai konyhaművészetbe; Fő alapanyagok, fűszerek, eszközök, technikák; Wok alapismeretek; Vágási és aprítási technikák; *Fokhagymás uborkasaláta szezámolajban; Főtt rizs és tojásos sült rizs; Gong-Bao csirke.

Október 9. kedd, 18-21 óráig - KÍNAI SOR II.
*Csípős káposztasaláta; *Ázsiai pirított tészta; *Hagymás sertéscsíkok;

Október 16., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR III.
*Csípős-savanyú leves; *Csirke 'Shanghai' módra; *Wang nagymama titkos receptje (paprikás-tojásos sertés);

Október 25.,csütörtök 18-21 óráig - KÍNAI SOR IV.
*A tofu és a tenger gyümölcsei leves; *Gombás-bambuszos kacsa; *Bundás alma és licsi üvegkaramell csíkokkal;

November 6., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR V.
Gazdag házi tésztaleves; *Padlizsán pekingi módra; *Hagymás sertéshús pekingi módra.

November 13., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR VI.
*Illatos-omlós gombás kínai kel; * Édes-savanyú csirke; *Szecsuáni marhahús; *Kínai banán;

November 20., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR VII.
*Halaromájú sertéscsíkok; *Lótuszhal (édes-savanyú amur); *Fehér fafüle gombával készülő titokzatos "CAÓ" bogyó.

Tervezünk indiai kurzusokat is:

November 15., csütörtök 18-21 óráig - INDIAI SOR I.
Chapati (indiai kenyérféle); papar (ropogós kenyér); Basmati rizs; zöldség-curry; klasszikus csirke-curry.

November 22, csütörtök, 18-21 óráig - INDIAI SOR II.
Csicseriborsó-curry; chapati (indiai kenyérféle); hagymás basmati rizs; kesudió-szószos csirkemell Mughlai módra; csonttalan chicken-curry;

November 29., csütörtök 18-21 óráig - INDIAI SOR III.
Chapati (indiai kenyérféle); pullao (fűszeres) basmati rizs; Panjabi csirke (grillezett comb zöldborsóval); Alu Gobi (krumpli & karfiol curry);

A részletek: www.lucullusbt.hu/fozoiskola