HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

HEPIBÖRSZDÉJ - EGYÉVES A LUCULLUS BT

2004.12.10. 20:09 lucullus

 

Az egyéves LUCULLUS évfordulónkat azon a helyen ünnepeltük, ahol egy évvel ezelőtt a mozgalom elindult: a CHINA LANZHOU étteremben. Az ételsorról, a helyről és a kínai konyháról ezúttal nem írunk regéket, hiszen ezt alaposan, és kimerítően már megtettük, számtalan alkalommal.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy stabilan növekvő pályára állt a LUCULLUS BT, és tagjaink mind a köz, mind a magánéletükben egyre komolyabb szószólóivá válnak a lassú, élvezetes, az ételeket tisztelettel övező kultusznak.

 

A vacsora végén felvágtuk a LUCULLUS BT tortát, és néhány bátrabb tagunk megkísérelte követni Gucheng mester tésztanyújtó mozdulatait, kisebb nagyobb sikerrel.

 

ÖT ELEM ÉTELSOR

         

FÖLD

- szójaszószban ezer napig érlelt sertésnyelv

- szójaszószban pácolt marhahús

- hideg kínai zöld zöldség

- sós szója tofu

- savanyú és pikánsan csípős burgonyasaláta

- erőspaprikás szószban hallgatózó pácolt sertésfül

- szezámolajban pácolt kacsazúza

- hagymás, kisfejű, üvegben lakó, ám hosszú tügomba

- zelleres mogyoró: egy zeller-egy mogyoró

 

TŰZ

-  mentával és hússal töltött padlizsánkarikák

- dinsztelt császárszalonna

- Fokhagyma gőzében párolt Yo Cai

- szárazra főtt birka, csípős paprikával, zöldhagymával

- húsos derelye

- kínai zöldség illatos gombával

- marhahús osztrigaszósszal

- sok-sok-sok pirospaprikával készült ínycsiklandó kacsamáj

- hagymás csirkehús pekingi módra

- meleg sertéspacal kínai savanyú káposztával

- currys marhahús

- Köret: rizs -->

· 1 trackback

Címkék: kínai konyha