Együk meg a világot! - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://lucullus.blog.hu/2013/08/02/fw_ghavrilos_uj_gorog_ettermet_nyit_gorog_szuperlakoma_aug_15-16_-an/full_commentlist/1#c29933900
Válasz erre: GHAVRILOS ÚJ GÖRÖG ÉTTERMET NYITOTT!
2016-04-05T14:13:05+02:00
2016-04-05T14:13:05+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Nem, nem a görög tulaj írta, mellesleg nincs benne helyesírási hiba, mellesleg persze: néha direkt vagyunk magyartalanok, és mellesleg: tudjuk, hogy ez nem Óbuda...
https://lucullus.blog.hu/2014/04/03/tizfogasos_vietnami_lakoma-_irany_a_dang_muoi_apr_24/full_commentlist/1#c22026027
Válasz erre: TÍZFOGÁSOS VIETNAMI LAKOMA- IRÁNY A DANG MUOI / ÁPR 24-25.
2016-04-05T14:11:40+02:00
2016-04-05T14:11:40+02:00
virtualdog
http://blog.hu/user/69300
Régóta el akarok menni a Dang Muoi-ba is, meg egy Lucullus vacsorára is, úgyhogy biztos jelentkezek! De ilyen ugye azért nem szokványosak az adagok, hanem kisebbek? Egy sima pho levestől is el lehet telni, és itt még van 9 fogás...
https://lucullus.blog.hu/2013/05/03/mobilkemence-teszt_es_elsokostolos_magyarir_hazi_sor_a_sashalmi_napokon_jartunk/full_commentlist/1#c19703539
Válasz erre: Mobilkemence-teszt és elsőkóstolós magyarír házi sör: a SasHALmi napokon jártunk
2016-04-05T14:11:36+02:00
2016-04-05T14:11:36+02:00
viragvasar
http://blog.hu/user/791007
Legközelebb a Kemencemániával a Hűvös Pincék-Forró Kemencék fesztiválon, Nagybörzsönyben, Május 19-én. <br />
<br />
Üdvözlettel a Kemencemánia csapata
https://lucullus.blog.hu/2013/08/02/fw_ghavrilos_uj_gorog_ettermet_nyit_gorog_szuperlakoma_aug_15-16_-an/full_commentlist/1#c20342135
Válasz erre: GHAVRILOS ÚJ GÖRÖG ÉTTERMET NYITOTT!
2016-04-05T14:11:32+02:00
2016-04-05T14:11:32+02:00
anddd
http://blog.hu/user/755053
A görög tulaj írt ezt a bejegyzést ilyen magyartalansággal és ennyi helyesírási hibával??<br />
Nem mellesleg, az még véletlen sem Óbuda...
https://lucullus.blog.hu/2012/11/28/_aranymetszes_a_csokoladekeszitesben_itt_a_chocome_uj_ontoformaja/full_commentlist/1#c18621823
Válasz erre: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája
2012-12-22T23:33:49+01:00
2012-12-22T23:33:49+01:00
Werkolandinheaven
http://blog.hu/user/764951
Még egy gondolat: az is ág átgondoltság hiányát mutatja, hogy nem lehet 159m feltétet ráereszteni egy csokoládéra. Kell 10-et, ami ütős, igazán jó és kipróbált. Ugye egy csokinak sem áll minden íz jól. Ezt a voluntarista szemléletet ahhoz tudom hasonlítani, hogy abban az étteremben, ahol 159 ételt "gondolnak jól főzni" és tartanak az étlapon, onnan valószínűleg mindketten kimenekülünk. Egy degustation menü is arról szól hogy a chef azt gondosan összeállította es végiggondolta, nem adja nekem oda a fokhagymanyomót és a piros paprikàt, hogy egyek rá kedvem szerint - mert arra már nem kell, az pont ugy van jól, és ez a döntést ő már meghozta, mert x-szer kipróbálta es az pint ugy van jól. A londoni Petrus étteremben (2 Michelin csillag) nem kérdezték meg hogy mennyire átsütve kérjük a belszint, azt ők tudjak hogyan kell, sőt a 7 fogásos menűsort is csak akkor hozzák ki, ha ág asztalnál mindenki azt rendeli (hiába volt vega egyikünk). Elnézést csak még ez is eszembe jutott, hogy mi a gasztronómia csúcsa: már kikísérletezett es tökélyre fejlesztett ételeket engednek ki a kezükből, felvállalva hogy a fogyasztó ebben a folyamatban csak az élvező es nem irányító, mert arra ott van az, aki ezt tudja. És fel kell vállalni hogy kisebb a termekpaletta, de az pöpec :-)
https://lucullus.blog.hu/2012/11/28/_aranymetszes_a_csokoladekeszitesben_itt_a_chocome_uj_ontoformaja/full_commentlist/1#c18621724
Válasz erre: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája
2012-12-22T23:15:34+01:00
2012-12-22T23:15:34+01:00
Werkolandinheaven
http://blog.hu/user/764951
Kedves Lucullus!<br />
Többször kóstoltam a ChocoMe termékeit és ami miatt nem kedvelem az az ízek harmóniájának hiánya, vagy az a visszafogottság, ami az igazi csokoládék világának része. A választható "feltételek" ízvilága túl harsány és elnyomja magának a csokoládénak az ízét, nem kiegészíti és érdekesebbé teszi, hanem elnyomja azt. Nekem a rászólt (gyümölcs)darabok túl nagyok és ezáltal az együttizleles érzetet rontja. Nehéz ügy, mert hogy lehet mondjuk 2 chilis étcsoki között különbséget tenni: azt hiszem a kulcs, a csokoládé minőségén tul az, hogy mennyire egészíti ki jól, ad hozzá élvezeti értéket az extra ízesítés, összességében milyen ízvilág jön ki. Nem akarom a mércét túl magasra tenni,van szerencsém karácsonyként Hermé, Mulot csokoládékat kapni, ott ez az összhang megvan, semmi tolakodó, nem odaillő íz. De ha csak az itthoni palettát nézzük, a Rózsavölgyi termékeknél is ez mind adott, egy ünnep a szájba venni bármely kreációjukat. Ízletesek és ízlésesek. Igen, ez amit még hiányolok a ChocoMe-nál, hogy a termékek nem ízlésesek (nekem), inkább csomagolástól elkezdve az ízek külön külön is tolakodoak. Es ha már gasztronomiarol beszéltünk, akkor alapelv, hogy az ízek, hozzávalok egyenként is érezhetők es élvezhetők legyenek és egymást is -nem elnyomva- kiegészítsék, illetve hogy az adott párosítás ne csak l'art pour l'art történjen, hanem végeredmény tekintetében értelmet nyerjen. Összességében nekem a ChocoMe termékek az elvezet szempontjabol tulpozicionaltak, azt hiszem sokkal inkabb egy nagyon jo marketingolhato ötlettől es ügyes üzleti megvalositasrol van szó - amihez meg egyébként gratulálok.<br />
Hát röviden ennyi.<br />
Kellemes ünnepeket es jo Lucullus vacsorakat kívánok önöknek ah uj évben is :-)
https://lucullus.blog.hu/2012/11/20/kinai_szupervacsora_wangnal_dec_12-13-14_kilenceves_a_lucullus_bt/full_commentlist/1#c18621323
Válasz erre: KÍNAI SZUPERVACSORA WANGNÁL / KILENCÉVES LETT A LUCULLUS BT
2012-12-22T22:28:27+01:00
2012-12-22T22:28:27+01:00
pocak
http://blog.hu/user/4811
megírtam kellőképp:<br />
<a rel="nofollow" href="http://hairdryerblues.sfblogs.net/2012/12/22/cmon-lets-wang-again/">hairdryerblues.sfblogs.net/2012/12/22/cmon-lets-wang-again/</a>
https://lucullus.blog.hu/2012/11/28/_aranymetszes_a_csokoladekeszitesben_itt_a_chocome_uj_ontoformaja/full_commentlist/1#c18517460
Válasz erre: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája
2012-12-11T10:13:34+01:00
2012-12-11T10:13:34+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Egyébként én meg azt nem értem, hogy ha 1. az alapanyag világhírű (Callebaut), 2. a feltétek világhírűek, prémium minőségűek, itthon nem is elérhetőek szinte, 3. 159 millió egynéhányszázezer féleképpen készülhet a csokoládé - akkor hogy a csodába lehet az, hogy valaki mégsem kedveli azt? Mert ilyen nincs! Ha csokikedvelő, akkor ebből a magas számból legalább egy, igen egy! db elégítse már ki! Maradunk tisztelettel.
https://lucullus.blog.hu/2012/11/28/_aranymetszes_a_csokoladekeszitesben_itt_a_chocome_uj_ontoformaja/full_commentlist/1#c18427552
Válasz erre: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája
2012-11-29T16:29:27+01:00
2012-11-29T16:29:27+01:00
Werkolandinheaven
http://blog.hu/user/764951
Koszonom a választ. Nem tudtam, a blogon ez nincs feltüntetve. Szerintem jobb lenne. Igazatok van, kinek a pap ... Sok sikert es jó vacsorakat. Üdv
https://lucullus.blog.hu/2012/11/28/_aranymetszes_a_csokoladekeszitesben_itt_a_chocome_uj_ontoformaja/full_commentlist/1#c18426559
Válasz erre: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája
2012-11-29T14:26:24+01:00
2012-11-29T14:26:24+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
<a href="http://lucullus.blog.hu/2012/11/28/_aranymetszes_a_csokoladekeszitesben_itt_a_chocome_uj_ontoformaja?fullcommentlist=1#c18426492" class="reply_nick_764951" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18426492 );">@Werkolandinheaven</a>: a Lucullus BT (többek közt) a chocoMe szakmai együttműködő partnere; így hát nyilvánvaló, hogy a saját blogunkon is írunk róla. Sokszor. Nem akarom Önt meggyőzni a chocoMe-ről, hisz az ízlések változóak. Ettől gyönyörű a gasztronómia, nemdebár.
https://lucullus.blog.hu/2012/11/28/_aranymetszes_a_csokoladekeszitesben_itt_a_chocome_uj_ontoformaja/full_commentlist/1#c18426492
Válasz erre: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája
2012-11-29T14:18:29+01:00
2012-11-29T14:18:29+01:00
Werkolandinheaven
http://blog.hu/user/764951
Elnézést kedves Lucullus! Azt szeretnem tudni hogy van-e valami üzleti kötődésük a Chocome-vel, pl hirdetojuk, befektetojuk-e. Mert az utóbbi időben minden 2. hír velük kapcsolatos. Természetesen nem baj, ha van ilyen, de akkor szerencsésebb lenne a posztok végen ezt feltüntetni, mint ahogy ezt mas blogok is teszik- mondjuk a bonuszbrigaddal kapcsolatban. Ha nincs ilyen, akkor nem ertem hogy miert írnak róluk ennyit, a hazai gasztro, vagy kézműves csoki palettán sokkal egyénibb kezdeményezések vannak, es finomabb csokikkal. A Chocome egy jó design, marketing termek, ugyes a manager -tulajdonos, de csokikedvelelokent én a vegtermeket nem gondolom az élvonalba tartozónak - es most csakis az izekrol beszélek. Elnézést meg egyszer, nem akarom sem önöket sem ezt a csokis céget megbántani, csak nem ertem a túl gyakori megjelenést. További sikereket a blognak es a baráti társaságnak.
https://lucullus.blog.hu/2012/11/23/ujabb_harom_elismerest_kapott_a_chocome/full_commentlist/1#c18378656
Válasz erre: Újabb három elismerést kapott a chocoMe
2012-11-24T19:10:16+01:00
2012-11-24T19:10:16+01:00
kikukac678
http://blog.hu/user/764093
Egy baj van, h nem finom!<br />
Ld a legutóbbi Wamp kiállításon tolongtak a csoki pultoknál a népek kivéve egyet
https://lucullus.blog.hu/2012/09/21/tablefree_vilagkonyha_2_a_cafe_provence_bistro_bemutatkozasa/full_commentlist/1#c17887981
Válasz erre: TableFree Világkonyha 2. - A Café Provence Bistro bemutatkozása
2012-09-25T10:05:01+02:00
2012-09-25T10:05:01+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Hát ez pont az a fotó, amely egy falatnyi étvágygerjesztő amuse bouche-t tartalmaz.. A többi étel meglehetősen gazdag volt!
https://lucullus.blog.hu/2012/09/21/tablefree_vilagkonyha_2_a_cafe_provence_bistro_bemutatkozasa/full_commentlist/1#c17863082
Válasz erre: TableFree Világkonyha 2. - A Café Provence Bistro bemutatkozása
2012-09-21T10:36:17+02:00
2012-09-21T10:36:17+02:00
NickNickNick
http://blog.hu/user/99845
gyönyörő és étvágygerjesztő a fénykép, de így nagyon sokat kell majd mosogatniuk, mire jóllakunk -- tessék rendesen megpakolni azt a tányért =))
https://lucullus.blog.hu/2012/07/28/egy_nyaresti_szecsuani_vacsora_wangnal_aug/full_commentlist/1#c17482840
Válasz erre: Nyáresti szecsuáni vacsora Wangnál
2012-08-06T09:50:16+02:00
2012-08-06T09:50:16+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Ha az aug 16 nem jó, akkor decemberben lesz ismét vacsoránk Wangnál - szóval, nem maradt le semmiről!
https://lucullus.blog.hu/2012/07/28/egy_nyaresti_szecsuani_vacsora_wangnal_aug/full_commentlist/1#c17482812
Válasz erre: Nyáresti szecsuáni vacsora Wangnál
2012-08-06T09:46:31+02:00
2012-08-06T09:46:31+02:00
Szomjas Gödény
http://blog.hu/user/320648
Hát erről lemaradtam, pedig jó körbekóstolási lehetőségnek tűnik...
https://lucullus.blog.hu/2011/02/28/lajkolj_minket_a_facebook_on_is/full_commentlist/1#c17329500
Válasz erre: Lájkolj minket a Facebook-on is!
2012-07-16T23:21:49+02:00
2012-07-16T23:21:49+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
642 rajongó 2012. július 17-én. <br />
Hip-hip. Csak így tovább!
https://lucullus.blog.hu/2012/05/01/kapaszkodj_jon_pungum_popo_zanzibari_kelet_afrika_vacsoraja_apr_20_es_26/full_commentlist/1#c16985278
Válasz erre: PUNGUM POPO ZANZIBÁRI VACSORÁJA
2012-06-13T21:15:43+02:00
2012-06-13T21:15:43+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
<a href="http://lucullus.blog.hu/2012/05/01/kapaszkodj_jon_pungum_popo_zanzibari_kelet_afrika_vacsoraja_apr_20_es_26?fullcommentlist=1#c16454615" class="reply_nick_4811" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16454615 );">@pocak</a>: sztem teljesen jó ez az írás!
https://lucullus.blog.hu/2010/07/01/chilli_a_legjobb_cukraszda_dunakeszin_es_kornyeken/full_commentlist/1#c16508457
Válasz erre: Chilli - a legjobb cukrászda Dunakeszin (és környékén)
2012-04-28T15:36:09+02:00
2012-04-28T15:36:09+02:00
Barbara72
http://blog.hu/user/725105
Idén télen költöztem Dunakeszire a Toldi lakóparkba. Nap, mint nap elmentem a Chilli cuki előtt, de valahogy csak neve fogott meg, és nem éreztem késztetést arra, hogy bemenjek. Mígnem egy borús tavaszi napon, nagyon megkívántam egy sütit, s a közeli Sparban akkor épp nem volt a kedvencem Profitellom kapható. Hazafelé jövet a Sparból, úgy gondoltam, adok egy esélyt ennek az érdekes nevű kis cukinak. Rögtön bele is merészkedtem a legintenzívebb ízvilágba, megkóstolva elsőként a chillis szeletet. Isteni finom volt!!! Egyszerre volt édes és csípős, de épp ettől volt egyedi és különleges. A következő alkalommal már tudatosan mentem be, és a fagyijuktól is leesett az állam:) Nekem, aki mellesleg elég jól értek a fagylaltokhoz, és kifinomultak az ízlelőbimbóim is e tekintetben,ez nagy szónak mondható. Csak gratulálni tudok, és ajánlom mindenkinek!
https://lucullus.blog.hu/2012/05/01/kapaszkodj_jon_pungum_popo_zanzibari_kelet_afrika_vacsoraja_apr_20_es_26/full_commentlist/1#c16454615
Válasz erre: PUNGUM POPO ZANZIBÁRI VACSORÁJA
2012-04-22T20:33:15+02:00
2012-04-22T20:33:15+02:00
pocak
http://blog.hu/user/4811
szokás szerint megírtam:<br />
<a rel="nofollow" href="http://hairdryerblues.sfblogs.net/2012/04/22/a-krumplipure-legyen-fozobananleves-elvtarsak/">hairdryerblues.sfblogs.net/2012/04/22/a-krumplipure-legyen-fozobananleves-elvtarsak/</a>
https://lucullus.blog.hu/2012/02/25/setalos_gasztrotura_a_belvarosban_a_tablefree_hu_val/full_commentlist/1#c15944886
Válasz erre: Sétálós gasztrotúra a belvárosban a Tablefree.hu - val
2012-02-27T12:32:51+01:00
2012-02-27T12:32:51+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
<a href="http://lucullus.blog.hu/2012/02/25/setalos_gasztrotura_a_belvarosban_a_tablefree_hu_val?fullcommentlist=1#c15937125" class="reply_nick_22207" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15937125 );">@speed</a>: ez volt az első, de sztem lesz még ilyen! Egyelőre a Lucullus is "csak" meghívott vendég volt.
https://lucullus.blog.hu/2012/02/25/setalos_gasztrotura_a_belvarosban_a_tablefree_hu_val/full_commentlist/1#c15937125
Válasz erre: Sétálós gasztrotúra a belvárosban a Tablefree.hu - val
2012-02-26T18:38:31+01:00
2012-02-26T18:38:31+01:00
Jancsa Jani
http://blog.hu/user/22207
Ó, ez de jó lehetett... :)
https://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an/full_commentlist/1#c15796633
Válasz erre: 23 FOGÁSOS KÍNAI VACSORÁVAL LETT NYOLCÉVES A LUCULLUS BT
2012-02-12T10:33:17+01:00
2012-02-12T10:33:17+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Ö<a href="http://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an?fullcommentlist=1#c15254932" class="reply_nick_64656" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15254932 );">@lucullus</a>: Összesen vagy 10 írás született az estből - ezek kint vannak a Facebook-on!
https://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an/full_commentlist/1#c15254932
Válasz erre: 23 FOGÁSOS KÍNAI VACSORÁVAL LETT NYOLCÉVES A LUCULLUS BT
2011-12-18T23:12:40+01:00
2011-12-18T23:12:40+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
<a href="http://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an?fullcommentlist=1#c15247308" class="reply_nick_4811" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15247308 );">@pocak</a>: jaja, tökjó lett, lájkoltam is. A <a rel="nofollow" href="http://www.dibbuk.hu">www.dibbuk.hu</a> oldalon is megjelent.
https://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an/full_commentlist/1#c15247308
Válasz erre: 23 FOGÁSOS KÍNAI VACSORÁVAL LETT NYOLCÉVES A LUCULLUS BT
2011-12-17T23:59:27+01:00
2011-12-17T23:59:27+01:00
pocak
http://blog.hu/user/4811
megírtam én is szokás szerint:<br />
<a rel="nofollow" href="http://hairdryerblues.sfblogs.net/2011/12/17/mao-es-a-tesztanyujtas/">hairdryerblues.sfblogs.net/2011/12/17/mao-es-a-tesztanyujtas/</a>
https://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an/full_commentlist/1#c15243889
Válasz erre: 23 FOGÁSOS KÍNAI VACSORÁVAL LETT NYOLCÉVES A LUCULLUS BT
2011-12-17T18:06:28+01:00
2011-12-17T18:06:28+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
<a href="http://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an?fullcommentlist=1#c15242679" class="reply_nick_474150" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 15242679 );">@Hobbychef</a>: most retusálódnak; hamarosan kikerülnek!
https://lucullus.blog.hu/2011/12/16/jon_a_lucullus_bt_8_szuletesnapja_kinai_szupervacsora_dec_15_16_an/full_commentlist/1#c15242679
Válasz erre: 23 FOGÁSOS KÍNAI VACSORÁVAL LETT NYOLCÉVES A LUCULLUS BT
2011-12-17T15:30:44+01:00
2011-12-17T15:30:44+01:00
Hobbychef
http://blog.hu/user/474150
Ezt a menüsort még végig olvasni is sok, nemhogy megkóstolni. Kár, hogy nincsenek fotók.
https://lucullus.blog.hu/2011/10/10/ii_whisky_show_bevezetes_a_whisky_vilagaba/full_commentlist/1#c14806176
Válasz erre: II. Whisky Show – Bevezetés a whisky világába
2011-10-27T23:58:54+02:00
2011-10-27T23:58:54+02:00
Barman's Choice
http://blog.hu/user/225039
Jó volt:)
https://lucullus.blog.hu/2010/07/01/chilli_a_legjobb_cukraszda_dunakeszin_es_kornyeken/full_commentlist/1#c14631213
Válasz erre: Chilli - a legjobb cukrászda Dunakeszin (és környékén)
2011-10-06T17:49:15+02:00
2011-10-06T17:49:15+02:00
joszi
http://blog.hu/user/374390
Gratulálok.Szemetgyönyörködtető a kinálat,csilis fagyit még nem ettem ,ugyan termesztem de meg fogom kostolni
https://lucullus.blog.hu/2011/07/28/speed_beszamoloja_a_legutobbi_belga_vacsorarol/full_commentlist/1#c14103053
Válasz erre: Speed beszámolója a legutóbbi Belga vacsoráról...
2011-07-30T09:28:26+02:00
2011-07-30T09:28:26+02:00
Jancsa Jani
http://blog.hu/user/22207
koszi :)
https://lucullus.blog.hu/2011/06/29/a_capa_2_utan_jon_a_philippe_4_belga_vacsora_juli_1/full_commentlist/1#c13932449
Válasz erre: PHILIPPE IV - ISMÉT EGY REMEK BELGA VACSORA
2011-07-07T09:03:42+02:00
2011-07-07T09:03:42+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Kedves Péter!<br />
<br />
Köszönjük a kedves szavakat. <br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Lucullus BT
https://lucullus.blog.hu/2011/06/29/a_capa_2_utan_jon_a_philippe_4_belga_vacsora_juli_1/full_commentlist/1#c13906072
Válasz erre: PHILIPPE IV - ISMÉT EGY REMEK BELGA VACSORA
2011-07-04T11:45:31+02:00
2011-07-04T11:45:31+02:00
Gál Péter F.
http://blog.hu/user/183164
Fantasztikus élmény volt!<br />
Köszönjük az estét!<br />
<br />
Gál Péter és családja
https://lucullus.blog.hu/2011/06/03/vegso_bucsu_edesapamtol_1/full_commentlist/1#c13870500
Válasz erre: Végső búcsú Édesapámtól
2011-06-29T21:14:45+02:00
2011-06-29T21:14:45+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Szia, <br />
<br />
Köszi a kedves szavakat. <br />
És azt hiszem, hogy Civakodó Lajos nem volt a családban...<br />
<br />
Gábor
https://lucullus.blog.hu/2011/06/03/vegso_bucsu_edesapamtol_1/full_commentlist/1#c13870020
Válasz erre: Végső búcsú Édesapámtól
2011-06-29T20:22:18+02:00
2011-06-29T20:22:18+02:00
Teszter1997
http://blog.hu/user/396468
Szia kedves Gábor!<br />
<br />
Részvétem Édesapád halála miatt!<br />
<br />
Ha Civakodó (azaz X.) Lajoshoz is van közötök, akkor vélhetően IV. (Szép) Fülöphöz is, amihez gratulálok, mert Ő a kedvenc uralkodóm.:)))<br />
<br />
Üdvözlettel: Takács Eszter
https://lucullus.blog.hu/2011/05/18/rackafozo_versenyen_jartunk_helyet_kaptunk_a_zsuriben_is/full_commentlist/1#c13729520
Válasz erre: Rackafőző versenyen jártunk, helyet kaptunk a zsűriben is :-)
2011-06-13T11:43:52+02:00
2011-06-13T11:43:52+02:00
stelze fan
http://blog.hu/user/289867
Csak annyi kifogásom van, hogy tudtommal a rackát (és a cigáját) juhnak hívják, a birka a később érkezett merinói.
https://lucullus.blog.hu/2011/06/10/cseresznyepalinka_projekt_2_3_4_fejezet_tibi_gazda_palinkafozesi_iranymutatasa/full_commentlist/1#c13716570
Válasz erre: Cseresznyepálinka projekt - 2.-3-4. fejezet - Tibi gazda pálinkafőzési iránymutatása
2011-06-10T22:08:35+02:00
2011-06-10T22:08:35+02:00
sompalinka
http://blog.hu/user/265603
<a href="http://lucullus.blog.hu/2011/06/10/cseresznyepalinka_projekt_2_3_4_fejezet_tibi_gazda_palinkafozesi_iranymutatasa?fullcommentlist=1#c13716144" class="reply_nick_64656" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 13716144 );">@lucullus</a>: <br />
Üdv. lucullus! Ne érezd magad egyedül, én szívesen kommentezek veled. Nos. A másik napi tanítás Attilától már igen jó zene füleimnek, csak némi korrekció:<br />
Forrás után nem igen kellene erőltetni a mag visszahelyezését az üstbe, főképp nem a teljes mennyiséget, mert egyszer csak halálosan rossz, ciános meglepetés érheti Attilát, és ügyfeleit. Tegyen talán 5-10 %-nyi mennyiséget az erjedő cefrébe, ép, sérülésmentes állapotban, ez így tényleg halálosan jó lesz! Ami meg talán fontos szakmai alapszabály, hogy kierjedt cefrébe, az üstbe, alapvetően ne erőltessük a cukrot, az már nem segít, inkább fordítsuk a tervezett mennyiséget teázásra!
https://lucullus.blog.hu/2011/06/10/cseresznyepalinka_projekt_2_3_4_fejezet_tibi_gazda_palinkafozesi_iranymutatasa/full_commentlist/1#c13716147
Válasz erre: Cseresznyepálinka projekt - 2.-3-4. fejezet - Tibi gazda pálinkafőzési iránymutatása
2011-06-10T21:14:30+02:00
2011-06-10T21:14:30+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
... alapvetően tökjó saját magammal kommentezni!
https://lucullus.blog.hu/2011/06/10/cseresznyepalinka_projekt_2_3_4_fejezet_tibi_gazda_palinkafozesi_iranymutatasa/full_commentlist/1#c13716144
Válasz erre: Cseresznyepálinka projekt - 2.-3-4. fejezet - Tibi gazda pálinkafőzési iránymutatása
2011-06-10T21:14:00+02:00
2011-06-10T21:14:00+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
<a href="http://lucullus.blog.hu/2011/06/10/cseresznyepalinka_projekt_2_3_4_fejezet_tibi_gazda_palinkafozesi_iranymutatasa?fullcommentlist=1#c13716109" class="reply_nick_64656" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 13716109 );">@lucullus</a>: na jó, volt a napokban egy másik tanítás is, Attila barátomtól, amely így szolt röviden: <br />
<br />
- szedd le a gyümölcsöt, mosd meg, magozd ki<br />
- a magját ne dobd el<br />
- ha a hordó tele van, mérd meg lakmuszpapírral a PH értékét (3,2 az ideális, asszem)<br />
- eztán kell bele élesztő, mivel nem a cukortól kezd forrni, hanem az élesztőtől (ennek nem emléxem a nevére)<br />
- a forrás után visszük főzni, a felöntésnél mehet vissza bele a mag<br />
- cukrot nem rakunk bele alapvetően. <br />
<br />
Sajnos csak erre emléxem, bár a fájl átjött Todacuccban, viszont csak ma tudtam volna letölteni, és ez már nem sikerült...<br />
<br />
Mindegy: valahogy csak összeáll z igazság!
https://lucullus.blog.hu/2011/06/10/cseresznyepalinka_projekt_2_3_4_fejezet_tibi_gazda_palinkafozesi_iranymutatasa/full_commentlist/1#c13716109
Válasz erre: Cseresznyepálinka projekt - 2.-3-4. fejezet - Tibi gazda pálinkafőzési iránymutatása
2011-06-10T21:07:48+02:00
2011-06-10T21:07:48+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Basszus, az előbb kimoderáltunk véletlenül egy tök jó kommentet, de mivel az e-mailben még megvolt, ezért most ide bemásoljuk: <br />
<br />
"Ritkán vállalkozom verselemzésre, ezt most megteszem. Nos, Tibi gazda kifüggesztett strófái jópofák, bár ízlés kérdése. Ami a tartalmat illeti, ott már alapvető gondok vannak. Nézzük az irodalmi értéket, ezen akár túl is lehet lépni, az ugyanis nem jellemző. Ami talán izgalmasabb az a pálinka-szakmai rész. Itt sajnos több száz évet zuhanhatunk vissza, már ami a tudatlanságot, a szakmaiatlanságot illeti. A remek rímekbe faragott, ámde hibás technológiai útmutató elképesztő. Idézek:<br />
"Ha a cefrét nem kevered,<br />
Jobb ha máris belevered,<br />
Mert bepállik, és nem erjed!"<br />
No,no ez így szakmailag nem igaz, ezzel szemben ezt rímelem: <br />
"...jól teszed, ha a cefrét nem kevered, <br />
az oxigént kirekeszted,<br />
a magas erjesztési hőmérsékletet megveted,<br />
a CO2-őt részlegesen elvezeted,<br />
ezzel az ecetsav baktériumot<br />
zárt rendszeredből kivered,<br />
így a cefréd nem pállik be, <br />
viszont kiválóan kierjed!"<br />
Tehát ez volna a lényeg, úgy szakmailag!<br />
<br />
sompalinka
https://lucullus.blog.hu/2011/05/24/bodzaszorpot_keszitettem_ugyancsak_eletemben_eloszor/full_commentlist/1#c13572412
Válasz erre: Bodzaszörpöt készítettem - ugyancsak életemben először
2011-05-25T00:13:42+02:00
2011-05-25T00:13:42+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
.. egyébként igen, a fagyasztás is egy jó módszer! Sztem majd a következő készítésnél kipróbálom. kipróbálom. A thai vonal adja magát, a thai főzőkurzusok miatt, de a gyömbér is belefér majd egy próbálkozásba..
https://lucullus.blog.hu/2011/05/24/bodzaszorpot_keszitettem_ugyancsak_eletemben_eloszor/full_commentlist/1#c13567902
Válasz erre: Bodzaszörpöt készítettem - ugyancsak életemben először
2011-05-24T15:56:06+02:00
2011-05-24T15:56:06+02:00
Mr Chablis
http://blog.hu/user/89293
tertósíró = tartósító
https://lucullus.blog.hu/2011/05/24/bodzaszorpot_keszitettem_ugyancsak_eletemben_eloszor/full_commentlist/1#c13567898
Válasz erre: Bodzaszörpöt készítettem - ugyancsak életemben először
2011-05-24T15:55:27+02:00
2011-05-24T15:55:27+02:00
Mr Chablis
http://blog.hu/user/89293
<a href="http://lucullus.blog.hu/2011/05/24/bodzaszorpot_keszitettem_ugyancsak_eletemben_eloszor?fullcommentlist=1#c13563775" class="reply_nick_64656" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 13563775 );">@lucullus</a>: én nem teszek bele tertósírót, hanem jégkockákat csinálok belőluk, illetve 3 dl-ni jégtömböket, aztán kellő időben elővéve a pezsgőbe rakom a kockát, vagy szörpként iszom. csak annyit veszek elő a mélyhűtőből, amennyit felhasználok. Egyébként citromfű helyett gyömbérrel próbálkozz, istenien egészíti ki...:)
https://lucullus.blog.hu/2011/05/24/bodzaszorpot_keszitettem_ugyancsak_eletemben_eloszor/full_commentlist/1#c13563775
Válasz erre: Bodzaszörpöt készítettem - ugyancsak életemben először
2011-05-24T09:43:53+02:00
2011-05-24T09:43:53+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
A tegnap esti főzés után ma reggel már meg is kóstoltam, és konstatáltam, hogy rendddkívül jó íze lett. (Bár a kicsivel több cukrot elbírná, de sebaj, legközelebb úgyis thai-osra veszem majd a figurát :-))
https://lucullus.blog.hu/2011/02/28/lajkolj_minket_a_facebook_on_is/full_commentlist/1#c13522714
Válasz erre: Lájkolj minket a Facebook-on is!
2011-05-18T23:21:51+02:00
2011-05-18T23:21:51+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
309 rajongó - május 18-án. <br />
Csak így tovább! :-)
https://lucullus.blog.hu/2011/02/28/lajkolj_minket_a_facebook_on_is/full_commentlist/1#c12885992
Válasz erre: Lájkolj minket a Facebook-on is!
2011-03-12T22:32:19+01:00
2011-03-12T22:32:19+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
229 rajongó - március 12-én. <br />
Csak így tovább! :-)
https://lucullus.blog.hu/2011/02/28/lajkolj_minket_a_facebook_on_is/full_commentlist/1#c12834181
Válasz erre: Lájkolj minket a Facebook-on is!
2011-03-07T23:07:02+01:00
2011-03-07T23:07:02+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
... már 203 rajongónk van, és még csak március 7-ke van; köszönjük a lájkolóknak! Csak így tovább! :-)
https://lucullus.blog.hu/2011/03/04/siva_es_holi_unnep_a_maharaja_etteremben_2011_marciusban/full_commentlist/1#c12821526
Válasz erre: Siva és Holi ünnep a Maharaja étteremben
2011-03-06T20:15:59+01:00
2011-03-06T20:15:59+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Jaja, meg ez így az egész együtt egészen jól mutat. Lehet, h jómagam is kipróbálom. Gábor
https://lucullus.blog.hu/2011/03/04/siva_es_holi_unnep_a_maharaja_etteremben_2011_marciusban/full_commentlist/1#c12810873
Válasz erre: Siva és Holi ünnep a Maharaja étteremben
2011-03-05T14:04:00+01:00
2011-03-05T14:04:00+01:00
Jancsa Jani
http://blog.hu/user/22207
ez érdekesnek tunik, tobb olyan elem is van benne, amit mar meg akartam kostolni, de akkor eljott az ideje :)
https://lucullus.blog.hu/2011/02/28/uj_egyeni_fozokurzusok_2011_februar_marcius/full_commentlist/1#c12603498
Válasz erre: 2011. márciusi egyéni főzőkurzusok
2011-02-17T11:20:09+01:00
2011-02-17T11:20:09+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Ezt a posztot folyamatosan frissítjük, mivel óránként változik a foglalások állapota a főzőkurzusokra!
https://lucullus.blog.hu/2011/02/28/uj_egyeni_fozokurzusok_2011_februar_marcius/full_commentlist/1#c12536847
Válasz erre: 2011. márciusi egyéni főzőkurzusok
2011-02-11T21:48:58+01:00
2011-02-11T21:48:58+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Jaja. A hús rizottó pedig lényegében belsőség-rizottó lesz!
https://lucullus.blog.hu/2011/02/28/uj_egyeni_fozokurzusok_2011_februar_marcius/full_commentlist/1#c12533278
Válasz erre: 2011. márciusi egyéni főzőkurzusok
2011-02-11T16:19:01+01:00
2011-02-11T16:19:01+01:00
Van egy-két igazán jó menüsor, kár hogy itthon óvakodnak az emberek a marhanyelvtől, pedig istenien el lehet késziteni
https://lucullus.blog.hu/2011/01/22/de_kuyper_donto_kostolok_es_debutalo_markak_a_kreativ_italforumon/full_commentlist/1#c12524213
Válasz erre: De Kuyper-döntő, kóstolók, és debütáló márkák a Kreatív Italfórumon!
2011-02-10T21:23:05+01:00
2011-02-10T21:23:05+01:00
Nagyon ígéretes program, remélem tájékoztatsz még ilyenekről:)
https://lucullus.blog.hu/2011/01/09/mobius_maga_avagy_beszelgetes_kerekes_sandorral_hold_bisztro/full_commentlist/1#c12131515
Válasz erre: "Möbius Maga" - avagy beszélgetés Kerekes Sándor ételkészítő mesterrel
2011-01-09T21:37:03+01:00
2011-01-09T21:37:03+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Úgy, úgy! Nemsokára megy a menü is. Zseniális lesz!
https://lucullus.blog.hu/2011/01/09/mobius_maga_avagy_beszelgetes_kerekes_sandorral_hold_bisztro/full_commentlist/1#c12131474
Válasz erre: "Möbius Maga" - avagy beszélgetés Kerekes Sándor ételkészítő mesterrel
2011-01-09T21:33:28+01:00
2011-01-09T21:33:28+01:00
Jancsa Jani
http://blog.hu/user/22207
ez a látogatas jol hangzik, a bisztro honlapja is szimpatikus, bizom benne, hogy tudok majd menni :)
https://lucullus.blog.hu/2010/07/01/chilli_a_legjobb_cukraszda_dunakeszin_es_kornyeken/full_commentlist/1#c11952095
Válasz erre: Chilli - a legjobb cukrászda Dunakeszin (és környékén)
2010-12-21T15:19:30+01:00
2010-12-21T15:19:30+01:00
kgyu
http://blog.hu/user/80875
Kedves Hajnalka!<br />
Ha ismer Ön Dunakeszin a Chilli-től jobb cukrászdát kérem ossza meg velünk is.<br />
<br />
Nekünk nagyon bejött a cuki. Nyáron minden héten min. egyszer meglátogattuk őket fagyizás céljából.<br />
Nekünk mindig ízlettek a különböző fagyik.<br />
Vannak különleges fagyik is (chilli csoki), igaz ezt nem mertem kipróbálni.<br />
A személyzet közvetlen és udvarias.<br />
Nem kell félni, hogy érdektelenség miatt bezárnának, mivel nyaranta mindig tele vannak.<br />
<br />
Sok sikert kívánok a Chilli cuki csapatának!<br />
<br />
Üdv.: Egy lelkes fagyizó a Toldi lakóparkból
https://lucullus.blog.hu/2010/12/03/mindent_bele_flodni/full_commentlist/1#c11935113
Válasz erre: Mindent bele, FLÓDNI!
2010-12-19T18:57:42+01:00
2010-12-19T18:57:42+01:00
dorkoka
http://blog.hu/user/331198
De a mák valamivel meg legyen kötve és mondjuk ne túl sok porcukorral. Nem szeretem ha száraz majdnem belélegzi az ember, mézzel a legjobb. Van e vallási kötődése? Mert ott sok mindennek van, ha van jó lenne tudni. Jó látni hogy a magyar kultúrát tudja a zsidó kultúra színesíteni és nem csak radírozni.<br />
Bekapok majd egyet.
https://lucullus.blog.hu/2010/11/10/japan_furj_elettani_hatasai_es_devecseri_karitativ_fozes_az_etrend_jovoltabol/full_commentlist/1#c11575477
Válasz erre: A Japán fürj élettani hatásai és devecseri karitatív főzés az ÉTREND jóvoltából
2010-11-14T16:57:04+01:00
2010-11-14T16:57:04+01:00
Kónya Zoltán
http://blog.hu/user/534549
Bocsánat, ezt az írást nem ide szántam! :D
https://lucullus.blog.hu/2010/11/10/japan_furj_elettani_hatasai_es_devecseri_karitativ_fozes_az_etrend_jovoltabol/full_commentlist/1#c11575465
Válasz erre: A Japán fürj élettani hatásai és devecseri karitatív főzés az ÉTREND jóvoltából
2010-11-14T16:55:49+01:00
2010-11-14T16:55:49+01:00
Kónya Zoltán
http://blog.hu/user/534549
Üdv!<br />
<br />
Nagyon teszik ez a bejegyzés, főként mert én is szerepelek benne. Egy kis észrevételem ezért lenne, a nevem nem Kunda, hanem Kónya Zoltán. :D<br />
Minden jót!
https://lucullus.blog.hu/2010/07/01/chilli_a_legjobb_cukraszda_dunakeszin_es_kornyeken/full_commentlist/1#c11572018
Válasz erre: Chilli - a legjobb cukrászda Dunakeszin (és környékén)
2010-11-13T22:45:40+01:00
2010-11-13T22:45:40+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Kedves Hajnalka! Nagyon sajnálom, de tényleg. A Chilli toronymagasan veri az egész környéket, akár magánszemély/családapa szemmel, akár gasztro-szakmai szemmel nézem. A vendégek is kinyilvánítják a véleményüket azzal, hogy mindennap megtöltik a helyet. Üdv, Turóczi Gábor
https://lucullus.blog.hu/2010/08/27/thai_vacsora_sao_interpretaciojaban_szeptember_3/full_commentlist/1#c10920230
Válasz erre: THAI VACSORA SAO RUJOPAKAN INTERPRETÁCIÓJÁBAN
2010-09-05T15:18:44+02:00
2010-09-05T15:18:44+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Az eseményről készült fotók ITT megtekinthetőek: <a rel="nofollow" href="http://indafoto.hu/lucullus/20100903_thai_vacsora_bangkok_">indafoto.hu/lucullus/20100903_thai_vacsora_bangkok_</a>
https://lucullus.blog.hu/2010/07/01/chilli_a_legjobb_cukraszda_dunakeszin_es_kornyeken/full_commentlist/1#c10877842
Válasz erre: Chilli - a legjobb cukrászda Dunakeszin (és környékén)
2010-09-01T08:47:51+02:00
2010-09-01T08:47:51+02:00
honey74
http://blog.hu/user/502316
Valóban szép a cukrászda, bár azt dondolom, hogy van Dunakeszin és környékén sokkal szebb és jobb cukrászda is!!!!!!!<br />
Az a véleményem, hogy nem a tulajdonosnak ha nem a vendégeknek kellene dicsérni a cukit.<br />
Izlések és pofonok Nekem nem ízlett a fagyija!<br />
Sok sikert a jövőben!<br />
Üdv:<br />
Wagner Hajnalka
https://lucullus.blog.hu/2010/08/20/jon_az_elso_nemzeti_gulyas_nap/full_commentlist/1#c10805397
Válasz erre: Jön az első Nemzeti Gulyás Nap
2010-08-24T13:08:30+02:00
2010-08-24T13:08:30+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Igazán nincs mit! Ez egy tökjó dolog, sőt, még az is lehet, hogy mi is összedobunk a nagy napon egy Északi-sarki Paprikás Csirkét! (Vagy gulyást)
https://lucullus.blog.hu/2010/08/20/jon_az_elso_nemzeti_gulyas_nap/full_commentlist/1#c10790775
Válasz erre: Jön az első Nemzeti Gulyás Nap
2010-08-22T19:17:01+02:00
2010-08-22T19:17:01+02:00
Csíki Sándor
http://blog.hu/user/207146
Köszönöm a segítséget! :)
https://lucullus.blog.hu/2010/04/06/reneszansz_vacsora_a_mai_korban_aprilis_8_9/full_commentlist/1#c9561152
Válasz erre: Reneszánsz vacsora a Bonfini Kertben
2010-04-22T21:10:33+02:00
2010-04-22T21:10:33+02:00
dottoressa-principessa
http://blog.hu/user/433446
Csak azt a BURGONYÁT tudnám feledni Mátyás udvarában.....
https://lucullus.blog.hu/2010/03/19/csokoladevariaciok_palinkakhoz_marcius_19/full_commentlist/1#c8916556
Válasz erre: Csokoládékóstoló pálinkával
2010-03-03T10:20:40+01:00
2010-03-03T10:20:40+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
A feketeribizli pálinkához valóban étcsokoládét adunk, mert megy hozzá, csak még egy kicsit megbolondítjuk kardamom maggal és feketeribizlivel is!
https://lucullus.blog.hu/2010/03/19/csokoladevariaciok_palinkakhoz_marcius_19/full_commentlist/1#c8916350
Válasz erre: Csokoládékóstoló pálinkával
2010-03-03T10:08:55+01:00
2010-03-03T10:08:55+01:00
Gyöngyszemnek áll a világ
http://blog.hu/user/406270
Az ajánlatot böngészve bevillant, hogy tapasztalatlanságom sodort már testes vörösborokat csokival párosító borkóstolóra…<br />
Bár osztatlan sikert egyszemélyes körömben nem aratott az az este, de tagadhatatlan tény, hogy hamisítatlan jókedvvel tértem haza. Vadul vágyakozva jófajta marhapörkölt után…<br />
<br />
A lucullusi menüsor gusztusosnak hangzik, így ismét nekidurálom magam, hadd szélesedjék látóköröm...
https://lucullus.blog.hu/2010/03/19/csokoladevariaciok_palinkakhoz_marcius_19/full_commentlist/1#c8913436
Válasz erre: Csokoládékóstoló pálinkával
2010-03-02T23:26:08+01:00
2010-03-02T23:26:08+01:00
sompalinka
http://blog.hu/user/265603
Ez jól hangzik, jó ötlet, ez, és ilyen kell a minőségi pálinkás élmények kiteljesítéséhez. De, én megpróbálnám a fekete ribizli pálinkához az étcsokoládét, mert az alapból könnyed, légies, rendkívül komplex ribizkés illat és ízvilágot,a sötétbogyós, kicsit herbás, teás jelleget, szépen kiegészíthetné a háttérből, a csokoládés lágyság, a krémesség, így a pálinka textúrája kissé fajsúlyosan, de kellő eleganciával mutatkozhatna meg.
https://lucullus.blog.hu/2009/12/10/hateves_a_lucullus_bt_kinai_jubileumi_vacsora_wang_mester_uj_ettermeben/full_commentlist/1#c7989989
Válasz erre: Hatéves a Lucullus BT - Wang mester új ujgur éttermet nyitott
2009-12-14T09:42:42+01:00
2009-12-14T09:42:42+01:00
over and over
http://blog.hu/user/369394
Hát nem tudom hogyan írjam le. Nem bántani vagy sérteni akarok.<br />
Biztosan jó amit csinálnak.<br />
De. A jelmondatuk borzasztó. Ennél rosszabbat még nem olvastam. Teljesen kiakadtam tőle. Ki találta ezt ki?!<br />
Világuralomra törünk? Mi ez, valami posztkommunista izé? <br />
Hú, gondolják ezt át szerintem.<br />
Mintha a gasztronómia valami tesztoszteronnal átitatott sültcsirke lenne, amit magukévá téve hímsovinizmusuk győzedelmeskedik a min is?<br />
<br />
Jujjj.<br />
<br />
Elnézést a kritikáért, de tényleg kiakadtam.
https://lucullus.blog.hu/2009/10/02/indulnak_a_2009_oszi_egyeni_fozokurzusok/full_commentlist/1#c7167566
Válasz erre: 2009. szeptemberi egyéni főzőkurzusok
2009-09-24T10:30:10+02:00
2009-09-24T10:30:10+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
... csak bátran!
https://lucullus.blog.hu/2009/10/02/indulnak_a_2009_oszi_egyeni_fozokurzusok/full_commentlist/1#c7144065
Válasz erre: 2009. szeptemberi egyéni főzőkurzusok
2009-09-22T12:43:35+02:00
2009-09-22T12:43:35+02:00
ardeacinerea
http://blog.hu/user/273408
Nagyon gondolkodom, hogy részt kéne venni...
https://lucullus.blog.hu/2009/06/29/meghivo_fuzios_azsiai_vacsora_a_red_mangoban/full_commentlist/1#c6298624
Válasz erre: INDIAI MANGÓ ÉS CHILIVACSORA
2009-06-25T10:51:32+02:00
2009-06-25T10:51:32+02:00
DownQ
http://blog.hu/user/287300
Fincsi lehet!
https://lucullus.blog.hu/2008/09/24/enni_maltan_iv_az_ozvegy_levese_es_egy_kis_bragioli/full_commentlist/1#c5525583
Válasz erre: Enni Máltán IV. - az özvegy levese és egy kis Bragioli
2009-04-12T23:47:54+02:00
2009-04-12T23:47:54+02:00
cheflaszlo
http://blog.hu/user/165149
szívesen olvasnék még máltai fogásokról!!<br />
<br />
ez nagyon ínycsiklandozó volt, <br />
<br />
jó munkát Lucullus
https://lucullus.blog.hu/2009/03/16/paprikas_csirke_a_lanchid_tetejen_a_lucullus_bt_eddigi_legextremebb_fozese/full_commentlist/1#c5525565
Válasz erre: Paprikás Csirke a Lánchíd tetején - az eddigi legextrémebb főzés
2009-04-12T23:43:36+02:00
2009-04-12T23:43:36+02:00
Az Öreg (törölt)
http://blog.hu/user/259910
tetszik! ügyes, végre történik valami frankó
https://lucullus.blog.hu/2009/02/26/gyurcsanyt_a_balaton_szeletre/full_commentlist/1#c5008958
Válasz erre: Gyurcsányt meg a Balaton szeletre?
2009-02-26T11:00:39+01:00
2009-02-26T11:00:39+01:00
Antal Egon
http://blog.hu/user/60990
Szevasztok, ez egy nagyon jó poszt! Ami a játékot illeti: először is az összes csokoládé mindenképp "kétszínű" kellene, hogy legyen. Mivel a piros és a narancs színű csoki nem annyira életszerű, ezért a barna és fehér színeket választanám, ám ekkor valaki egészen biztosan rasszista bekiabálásokat tenne, cigányozna, és a csoki nevén is összevesznének a politikusok. Az egyik gyártó a másikat ölné meg a gyilkos tenderharcban, elundulna a lenyúlósdi, az urambátyám-módszer, s így az egész csokidologból nem biztos, hogy lenne bármi is... Ja és persze, egy csomóan tiltakoznának, hogy ezekben a válságos időkben dicső vezetőink pont az élelmiszeren vigyorognak... Hamvában holt ötlet...
https://lucullus.blog.hu/2009/02/02/teli_egyeni_kinai_es_indiai_fozokurzusok_mar_csak_nehany_hely_van/full_commentlist/1#c4496102
Válasz erre: 2009. februári egyéni főzőkurzusok
2009-01-13T11:08:59+01:00
2009-01-13T11:08:59+01:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Minden folyamatosan ismétlődik - legközelebb vélhetően májusban indulnak ugyanezek a kurzusok. A kínai I-II., és az indiai I. II. n kívül mindenhova van hely, de vélhetően az indiai I-be is be tudunk még szuszakolni legalább 1 embert...
https://lucullus.blog.hu/2009/02/02/teli_egyeni_kinai_es_indiai_fozokurzusok_mar_csak_nehany_hely_van/full_commentlist/1#c4495812
Válasz erre: 2009. februári egyéni főzőkurzusok
2009-01-13T10:50:37+01:00
2009-01-13T10:50:37+01:00
Ketszeri
http://blog.hu/user/74282
Lesz majd olyan, hogy ezeket a kurzusokat a blogon is meghierdetitek?<br />
Esetleg ismétlés az I. és II. indiaiból?
https://lucullus.blog.hu/2005/04/23/jalecz_lajos_igaz_tortenete_avagy_capator_gyulaiasan/full_commentlist/1#c4430265
Válasz erre: Jalecz Lajos igaz története - avagy cápator gyulaiasan
2009-01-07T09:29:03+01:00
2009-01-07T09:29:03+01:00
Hobbiszakács
http://blog.hu/user/81652
Érdekes, színes személyiség, és jól megírt anyag. Megfogalmazza azt, amire manapság sokan keresik a választ:<br />
<br />
"A századforduló körül hazánkban az élet minden terén fellendülés volt: a tudományban, a művészetben, a kereskedelemben, az építészetben. Gondoljunk csak bele: akkoriban épült fel a főváros, és minden nagyobb település, amire még ma is büszkék vagyunk. A gasztronómia is kiegyenesedett akkoriban, mert meg akarta mutatni, hogy nekünk is vannak önálló ételeink, és fejlett ételkultúránk. " <br />
<br />
Így van. A gasztronómia a művészetekkel együtt gazdasági-társadalmi alapra támaszkodik. Ha jól élünk, akkor jól is eszünk. Nem utolsó sorban azért, mert időt szentelünk a minőségi étkezésre és a kultúrára. <br />
<br />
"Az étel nemcsak a felső tízezer kiváltsága, hanem mindenkié." <br />
<br />
És amikor ez megvalósul, akkor lehet beszélni az exportálásról - gondolok itt az olasz (pizza) és a távol-keleti konyha világsikerére.<br />
<br />
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4068534
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T16:21:46+01:00
2008-11-26T16:21:46+01:00
mindegy
ja, és ilyen "fűszerkeverék" nekem is szokott lenni a krumplin, ha ugyanabban az olajban előtte prézlis dolgot sütök... hehehe
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4068464
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T16:16:41+01:00
2008-11-26T16:16:41+01:00
mindegy
az egomi hánytatóban kicsit rosszabb állagú a kolbász, de szombat hajnal 4kor az az istenkirály.... hehehe....<br />
vajon mitől lett a neve hánytató?? fél 5-kor megtudtam... hehehe
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4067952
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T15:41:36+01:00
2008-11-26T15:41:36+01:00
Gőgös Gúnár
Kár, hogy messze lakom a fent említett településtől, szivesen megkóstolnám (nagyon jól néz ki a fényképen).<br />
Ha esetleg valaki istentelen jó lángost akar enni és Gyöngyös felé veti a sors, akkor javaslom a központi buszpályaudvar mellett található lángossütőt (Koháry Étterem mellett).<br />
Sajtos-tejfölös-fokhagymás lángost kell kérni citromos teával (spéci keverék). Egyszerűen fantasztikus!!!
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4067559
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T15:19:39+01:00
2008-11-26T15:19:39+01:00
Labove
GYomorállat SC überales!!!!
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4067511
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T15:16:47+01:00
2008-11-26T15:16:47+01:00
Mérgező Hulladék
http://blog.hu/user/191644
És ezt mind egyedül etted meg?
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4067480
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T15:14:36+01:00
2008-11-26T15:14:36+01:00
garand
Végre egy jó blog! Hajrá Gyomorállat SC:))!
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4067374
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T15:07:00+01:00
2008-11-26T15:07:00+01:00
Ketszeri
http://blog.hu/user/74282
Jó tudni, hogy Keszin van finom sült kolbász... hamarosan személyesen is letesztelem. :)
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4067118
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:51:57+01:00
2008-11-26T14:51:57+01:00
radiris
http://blog.hu/user/145323
Akkor még nem ettél kolbászt a ferencvárosi Vágóhíd utcában, az utcán át árusító kis büfében!!!
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4067083
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:49:22+01:00
2008-11-26T14:49:22+01:00
Kangörény
Kolbászhoz sültkrumplit? Szentségtörés! Kenyér és mustár.
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4066992
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:44:28+01:00
2008-11-26T14:44:28+01:00
Tommy
Ha a kolbász jó, akkor már nagy baj nem lehet! :-)) Viszont írd meg légyszíves, hogy jól látom-e, hogy itt is azt a gusztustalan mirelit sültkruplit adják a kajához? Nyilván nagy előny, hogy qrva gyorsan elkészíthető, de mivel MINDENHOL ezzel kínálnak meg, már behányok, ha meglátom. Illetve egy helyen, egy Vecsés és Monor közötti kifőzdében van rendes köret is, itt ha ragaszkodsz a krumplihoz, akkor hagymás törtburgonyát, vagy a héjában megsütött, enyhén fűszeres sültkruplit kapsz a kajádhoz...
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4066950
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:42:03+01:00
2008-11-26T14:42:03+01:00
dpeti
http://blog.hu/user/46351
és milyen közel lekom hozzá mikor otthon vagyok épp..... na tavasszal kipróbálom!
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4066907
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:39:33+01:00
2008-11-26T14:39:33+01:00
Labove
Holnap megkóstolom... <br />
Itt lakom a közelben, úgyh nem is tom, h kerülte el a figyelmem....másrészt, ha a debreceni piac KFRTKF felé eső kijáratánál lévő lacikonyhát überolja, akkor ( naon meg leszek lepve...) egy teátrális ujjszopással hozom ezt a tulaj tudtára....
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4066843
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:36:35+01:00
2008-11-26T14:36:35+01:00
amc
http://blog.hu/user/8052
"nem az ebédből visszamaradt kolbászt melegítik újra a meredt sültkrumpli újramikrózásával párosítva"<br />
<br />
Ilyen és ehhez hasonló "vállalkozók" vannak még?<br />
Nem kellett még a rolót lehúzniuk ezeknek termoszos kávésoknak?
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4066733
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:30:51+01:00
2008-11-26T14:30:51+01:00
johevi
http://blog.hu/user/36711
Ahol Széchenyi és Kossuth találkozik, rossz dolog nem sülhet ki :-))))
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4066551
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:20:05+01:00
2008-11-26T14:20:05+01:00
Agresszív
Pesttől Vácig az a legjobb Laci-konyha. Örülök, hogy felfedezted és beszámoltál róla.
https://lucullus.blog.hu/2008/11/26/a_legjobb_kolbasz_a_varosban/full_commentlist/1#c4066446
Válasz erre: A legjobb kolbász a városban
2008-11-26T14:13:22+01:00
2008-11-26T14:13:22+01:00
lifelike
http://blog.hu/user/90801
kiraly
https://lucullus.blog.hu/2008/10/01/indul_az_i_spanyol_receptbajnoksag/full_commentlist/1#c3521215
Válasz erre: Indul az I. spanyol receptbajnokság!
2008-10-01T23:53:06+02:00
2008-10-01T23:53:06+02:00
Antal Egon
http://blog.hu/user/60990
Sziasztok,<br />
Kitettem a cuccot odahaza + indulok a versenyen. Egyébiránt örülök a spanyolok térhódításának - az egyik legjobb konyha a világon. <br />
<br />
Üdv,<br />
AE
https://lucullus.blog.hu/2008/10/01/indul_az_i_spanyol_receptbajnoksag/full_commentlist/1#c3521146
Válasz erre: Indul az I. spanyol receptbajnokság!
2008-10-01T23:40:20+02:00
2008-10-01T23:40:20+02:00
lucullus
http://blog.hu/user/64656
Gabesz - nincsenek kritériumok, a lényeg, hogy "kedvenc" spanyol receptek legyenek; Merci - köszönjük az észrevételt, javytottuk! <br />
<br />
Üdvözlettel,<br />
Lucullus BT
https://lucullus.blog.hu/2008/10/01/indul_az_i_spanyol_receptbajnoksag/full_commentlist/1#c3511889
Válasz erre: Indul az I. spanyol receptbajnokság!
2008-10-01T09:57:19+02:00
2008-10-01T09:57:19+02:00
Merci
"Azok vagyunk, amiK megeszünk" k=t hm?
https://lucullus.blog.hu/2008/10/01/indul_az_i_spanyol_receptbajnoksag/full_commentlist/1#c3511683
Válasz erre: Indul az I. spanyol receptbajnokság!
2008-10-01T09:38:32+02:00
2008-10-01T09:38:32+02:00
Gabesz
Merci, milyen elütésre gondolsz?
https://lucullus.blog.hu/2008/10/01/indul_az_i_spanyol_receptbajnoksag/full_commentlist/1#c3511673
Válasz erre: Indul az I. spanyol receptbajnokság!
2008-10-01T09:37:47+02:00
2008-10-01T09:37:47+02:00
Gabesz
Szuper. És mik a kritériumok? Tehát lehet főétel, vagy desszert, ó, vagy új, katalán, vagy baszk?
https://lucullus.blog.hu/2008/10/01/indul_az_i_spanyol_receptbajnoksag/full_commentlist/1#c3511361
Válasz erre: Indul az I. spanyol receptbajnokság!
2008-10-01T09:09:26+02:00
2008-10-01T09:09:26+02:00
Merci
A mottóban szerintem elütés van....
https://lucullus.blog.hu/2008/09/22/vanilias_borvacsorat_abszolvaltunk_az_artesano_ban/full_commentlist/1#c3494970
Válasz erre: Vaníliás borvacsorát abszolváltunk az Artesano-ban
2008-09-29T17:03:47+02:00
2008-09-29T17:03:47+02:00
Gabesz
Khmmm - felemelő érzés lehet egy ilyen menü. Mibe került, ha lehet tudni?