HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus Baráti Társaság egyesület gasztroblogján, amely 2010-ben bekerült a legjobb 50 hazai gasztroblog közé a Goldenblog-on. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 10. éve, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Legfrissebb fotóink

Címkék

címkefelhő

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Végre fasza PR-al kínáltak meg minket ( A Pur meg a Henkel )

2014.04.17. 20:24 lucullus

Pur_Q213_321707_web_367H_367W.pngHát szó mi szó - nagyon megfelejtkeztünk egy restanciánkról - ezt szeretnénk most pótolni. Történt ugyanis, hogy a Henkeltől felkeresték még év elején a Lucullus BT-t, hogy próbáljuk ki az új PUR mosogatószert, "harcol a keményítőfoltok ellen", bla bla bla, és lényegében nem is lenne itt ez a sztori nagyon különleges, ám kicsit másfelé kanyarintván - elismerjük, hogy márpedig egy kicsit mégis az, mert "tényleg" bevonva éreztük magunkat, és nagyon"fasza volt ez a hozzáállás."

0. Tetszésük fejezték ki a blogunk iránt :-)
1. Adtunk egy postai címet, és küldték azonnal a termékmintát (rengeteget!)
2. Humorral kezdték "Még mindig halomban állnak az újévi lencsésedények, mi?!"3. Azt kérték, hogy mondjuk el a véleményünket, nem pedig azt, hogy "írd meg, kész"...
4. A véleményünk: a termék tökéletes, minden porcikájában megfelelt, rendkívül harcedzett háziasszonyok kezei közt csiszolta a keményítőfoltokat a fazekak hadán. Tényleg, Istenuccse, csak ajánlani tudjuk.
5. Node, node. Egy másik véleményünk: a hozzáállásuk sokkal jobban tetszett, mint maga a termék ( nem voltak erőszakosak, nem voltak rámenősek, és egy szavuk sem volt, hogy "Miért nem jön már az a rohadt véééééééélemény?" Ja, nem?? Adod vissza a terméket!!! Na ilyenek nem voltak. Mi meg megfelejtkeztünk a dologról.... Elnézést ezért, most ily módon pótoljuk.

Lassan egy tucat éve csináljuk a Lucullus BT-t, mondhatjuk meghatározó gasztró és PR szereplője is vagyunk a magyar gasztronómiának, viszont az is igaz, hogy más PR-osok "állatságaiból" meg egy másik blogot lehetne megtölteni, amit velünk elkövettek... Vagy a saját termékükkel... De ez nem igazán vonzó, ezért nem is foglalkozunk velük.

Ez egy üdítő kivétel volt, tényleg, őszintén, szívre tett kézzel mondjuk, hajrá, csak így tovább, Pur és Henkel!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Ide Süss Sütinap!

2014.04.08. 11:43 lucullus

Képernyőfotó 2014-04-08 - 13.40.52.png

Szólj hozzá!

TÍZFOGÁSOS VIETNAMI LAKOMA- IRÁNY A DANG MUOI / ÁPR 24-25.

2014.04.03. 00:56 lucullus

_MG_0766.JPG

FIGYELEM!! EZ NEM FŐZŐKURZUS!!! HANEM VACSORA!!!!!!!!!

Dear Nagyétkű, NagyszomjúTárs!

Következő vacsoránkat alig bírtuk már kivárni (pedig pont egy éve volt hasonló), hiszen a csúcsok-csúcsán lévő vietnami konyhát fogjuk ismét felfedezni. Történt ugyanis, hogy pont egy éve döntöttek úgy a Józsefvárosi piac “legendás” vietnami büféjének (amely akár napi 500 vendéget is képes kiszolgálni!) tulajdonosai, hogy rengeteg ínyenc örömére nagyszabású vietnami éttermet is nyitnak Budapest IX. kerületében, az Ernő utcában.
A hely jól van, köszöni szépen, mi pedig köszönjük szépen - nagy örömmel térünk ismét ide vissza. A helyiek brutálisan belelendültek egyébként - a nyáron már hajóra vitték a vietnami ízeket, hogy ily szemszögből csodálhassuk az augusztus 20-ai tűzijátékot, és biztos, ami biztos - sebtében nyitottak még két Dang Muoi bisztrót is - az Attila úton és a Nagymező utcában. Hát nagyon nem semmi ez, kéremszépen! Le a rizsszedő kalappal…
A Dang Muoi éttermet a vietnami Dang-Muoi házaspár alapította, akik csak természetes és a legjobb minőségű hozzávalókat használják fel az ételek készítésekor. (Az alapanyagokkal kereskednek is, a piaci büfével egybenyitott boltban, többek közt Wang mester is rengeteg mindent vásárol tőlük). Szívvel-lélekkel főznek, „jól tartják a vendéget”, valamint elkötelezett hívei a vietnami kultúra népszerűsítésének Magyarországon.
Az étteremnyitó ünnepségüket a Lucullus BT szervezte tavaly, amelynek alapító/elnöke, Turóczi Gábor ünnepi beszédében elmondta, hogy rendkívül nagyra értékeli azt a fajta odaadást, alázatot, vendégszeretet és szerénységet, amit a Dang-Muoi házaspár képvisel.

Vietnami tobzódásunk:

- klasszikus vietnami marhahúsleves rizstésztával (Pho)
- vietnami tavaszi tekercs
- sült-csípős kacsaszeletek
- panírozott garnélarák
- sült fűszeres békacomb
- karalábésaláta
- ropogósra sült ötfűszeres sertés
- sült marha borslevéllel
- sült chilis csirke
- édesbabos-szezámmaos sütemény

Hol: Dang Muoi, 1092 Budapest, IX. kerület, Ernő utca 30.
Mikor: 2014. április 24. csütörtök ÉS április 25. péntek, 19:30.

Részvételi díj

5500 Ft/fő (Ezeken a vacsorákon: Mindenkinek).

Az ár a menüsort  tartalmazza, az italokat azonban mindenki maga fizeti. Ha részt szeretnél venni az eseményen (és hányan, és melyiken), kérlek, jelezd azt felénk e-mailen elnokseg@lucullusbt.hu legkésőbb 1 nappal az esemény előtt. Kérlek, a pénzt is ugyaneddig juttasd el a 10700505-42758507-51100005 CIB-számlára (kedvezményezett: Lucullus Baráti Társaság). Aki utalt, kérjük, küldjön egy postai címet a számla kiállításához.
A vacsorá(ko)n a részvétel LIMITÁLT, ezért kérjük, igyekezzetek a foglalásokkal! Felhívnánk T. figyelmedet, hogy a határidőn túl nem tudunk jelentkezéseket elfogadni, a határidőn túli lemondások esetén pedig nem áll módunkban pénzt visszaadni. Megértésedet köszönjük. Tiszteletteljesen arra kérünk mindenkit, hogy legyen NAGYON pontos és precíz a visszajelzést illetően!

Üdvözlettel,

Az Elnökség
Lucullus BT

+3620 240-8530

Web: www.lucullus.hu
Blog: http://lucullus.blog.hu
Lucullus a Facebookon: www.facebook.com/lucullusbt


*Ha valaki nem kér több Lucullus-mailt, kérjük, jelezze ezt felénk.

Szólj hozzá!

Címkék: vietnami konyha dang muoi étterem

A Víz Világnapja – Gondoskodjunk együtt vizeinkről!

2014.03.21. 16:46 lucullus

A Víz Világnapja – Gondoskodjunk együtt vizeinkről!

Közel 200 diák ünnepelte az immár hagyománnyá vált Víz Világnapja rendezvényt Kékkúton, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében. A gyerekek játékos vetélkedők formájában ismerhették meg a vízről való gondoskodás fontosságát a Kékkúti Ásványvíz Zrt. ünnepségén. A Víz Világnapján tett vállalásaikat óriásplakátra írva hagyták hátra az eljövő generációk számára.

Szólj hozzá!

2013-ban támogattuk az SOS Gyermekfalut!

2014.03.19. 20:12 lucullus

Nemrég kaptuk a csatolt levelet, miszerint támogattuk az Év Végén az SOS Gyermekfalu Alapítványt. Rendkívül örülünk, és annak is, hogy ez már a második alkalom volt, hogy - ha minimálisan is - de tudtunk segíteni!!!

Turóczi Gábor, az El Presidente, Lucullus BT

Képernyőfotó 2014-03-10 - 12.46.19.png

 

Szólj hozzá!

Három új innovációval köszönti a tavaszt a chocoMe

2014.03.19. 13:26 lucullus

_pekán2_lores_tr.pngA tavaszi megújulás a chocoMe-t is elérte: számos új finomsággal és teljesen megújult weboldallal kezdi a csokoládémanufaktúra a kedvenc évszakát.

Raffinée Pekándió RF104

Sós-vaníliaporos, karamelles tejcsokoládéval bevont pekándió hántolt ostyával
A szeptemberben bevezetett új,
Raffinée termékkategóriát a vártnál is nagyobb siker követte, ezért a piros gyümölcsök és a közkedvelt Piemonte-i mogyoró mellé a chocoMe alkotott egy édesen-sós költeményt pekándióval - az igazi ínyencek számára. A sűrűn kavargó karamelles csokoládé és a krémes tejcsokoládé édes nászát Tahiti szigetéről származó vaníliaporral és őrölt tengeri sóval tették még egzotikusabbá. A pekándiók ebben a csokoládéfolyamban mártóznak meg, majd hántolt ostyahalomba hemperegnek.

Carré. Az íz elkísér. 

A chocoMe legújabb fejlesztése – a Carré. Tenyérnyi méretű, „formabontó” csokoládé: a gömb alakú Raffinée fejlesztést követően a chocoMe újra visszatér a szögletes formákhoz. A téglalap alakú, 100g-os chocoMe táblák természet-ihlette, az aranymetszés arányait követő kialakítását átörökítették a négyzetes Carré-ra is, amely kompakt kialakításának köszönhetően mindig könnyen elérhetővé teszi a chocoMe élményt. Bár a méret változott, a cél ugyanaz maradt: a legfinomabb belga csokoládékra kézzel felhelyezni a világ 20 országából gondosan összeválogatott, legjobb minőségű feltéteket, elkészítve ezzel a legkülönlegesebb íz-összeállítású csokoládétáblákat. A Carré csokoládék 50 grammos kiszerelésben, 29 különböző ízvariációban debütálnak, 790 – 990 Ft közötti egységáron. 

Cukormentesen is édes a csábítás

Új, cukormentes termékfejlesztésével a chocoMe a cukorbetegséggel élőknek és a cukrot nem fogyasztóknak is szeretne betekintést nyújtani a chocoMe páratlan ízvilágába. Hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládékollekciójuk alapanyaga egy harmonikusan telt, összetett ízvilágú, 53,9% kakaótartalmú, speciális 
belga étcsokoládé, mely válogatott kakaóbab-szemekből, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból készült. A cukormentes csokoládék ötféle ízösszeállításban 2014. márciustól elérhetőek 50g-os kiszerelésben.

További info:
c
hocoMe Kft.
marketing@chocome.hu
www.chocome.hu

50F101 copy.png

50NS102 copy.png

 

50NS104 copy.png

 

50V114 copy.png

Szólj hozzá!

Címkék: chocome csokoládékultúra

Teret adunk a kreativitásnak Siemens beépíthető készülékek lenyűgöző funkciókkal

2014.03.17. 12:19 lucullus

A Siemens beépíthető sütői, főzőlapjai és gőzsütői nem csak technológiai ínyencségek, de a kreatív konyhaművészet múzsái is. Ezt mutatta be a gyakorlatban a népszerű Lila füge blog kitalálója és szerzője, Havas Dóra, a SzerecsenDió Gasztrotérben, 2014. február 12-én. A nagyközönség is megismerheti a készülékeket testközelből a február végi Konyhakiállításon, melynek fő támogatója a Siemens.

Szólj hozzá!

Újabb pazar indiai vacsora a Salaam Bombay-ben

2014.03.12. 09:11 lucullus

DSC_8733.JPG

Örömmel jelentjük, hogy ismét visszatértünk abba az indiai étterembe, ahol 1,5 évvel ezelőtt már sikerült egyszer (illetve bocsánat: kétszer) egy nagyon remek bombayi vacsorát végigennünk. Idei 2. evőestünk a szép, eklektikusan berendezett, európaias enteriőrrel és tágas terekkel, remek kék színárnyalatokkal kivitelezett Salaam Bombay-be vezetett a Lánchíd pesti hídfőjénél, ahol a helyiek elmondása alapján “indiai ízekkel találkoztunk újrafogalmazva”. A hely tulajdonosa, Mr Jackie mindenkit sok szeretettel várt remekül elkészített indiai ételeivel, amelyek frissek, ízletesek és ezúttal Indiai titkos szegleteiből voltak összeválogatva. Már nagyon vártuk az újabb találkozást a hellyel, és folytattuk sokadik kalandozásunkat az indiai konyhakultúra végtelen hosszú és izgalmas dzsungelrengetegében.


Menü indianéze a la Luculliéze

Előétel: - erdei gomba sajtos-fokhagymás krémmel töltve
- csirkekebab-variációk

Főételek
- Balti chole, azaz csicseriborsó hagymával, gyömbérrel, fokhagymával, paradicsommal összefőzve, fűszeresen
- sajt, ahogy Makhanwala-ban szeretik
- csirkehús “Goa Portuguese” módra
- Pulao stílusú rizs
- Naan/fokhagymás naan, avagy kevenc kenyereink a tandoor mélyéről
- házi vegyes salátavariáció

Desszert
- Gulab Jamun golyó
- meglepetés csokoládéinspiráció a Lucullus BT Kultúraközti Bizottságától

Nem lehet elégszer betelni ezzel a hellyel.

Szólj hozzá!

Címkék: indiai konyha salaam bombay

IRÁNI VACSORÁVAL INDULT A 2014-ÉS EVŐÉV!

2014.02.08. 22:00 lucullus

shiraz_perzsa_etterem_logo_220x200.pngDear Ínyenc Társ!

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy megpróbálkozunk a LEHETETLENNEL és útjára indítjuk a Lucullus BT 11. évi evőévadját is.  Sok hezitálás után döntöttünk úgy, hogy az igazi világevőknek sosem szabad abbahagyni a vlág ételeken keresztüli megismerésének szakrális folyamatát, ezért kijelenthetjük, hogy a KALAND teljes elánnal folytatódik! Több, mint 2 hónap kihagyás után jött az első (zsinórban viszont már a 140.) vacsoránk, ahol IRÁNI ízekkel ismerkedtünk.

Nosdeviszontakkorhabár: következő kalandunk az immár Magyarországon 2. évtizede működő remek SHIRAZ perzsa étterembe vezetett, ahol a kortárs IRÁNI konyhaművészet rejtelmeibe AFI, a hely nagyon jófej, iráni tulajdonosa vezetett be minket.
Az esteken megtudhattuk, hogy mi a különbség a “perzsa” és az “iráni” konyhák közt, mi köze van Iránnak a magyar néphez, milyen egy jó iráni fogorvos, és milyen ízt képvisel Afi házi iráni datolyapálinkája.


Legfontosabb QA az esttel kapcsolatan.

- Mire hasonlít leginkább a mai iráni konyha?
- Hm. Indiai-kis-ázsiai-török-bolgár-picit görög-kaukázusi ízvilág keveréke. Fűszeres, karakteres, összetett ízek.

- Milyen hely a Shiraz?
- Jó. Na jó: autentikus, a Lucullus BT ajánlja.

- Hastáncolhatok-e az estén?
- Igen, de csak ha jó nő vagy.

És akkor jött a Lucullus BT iráni menüje:


Előételek
- Mastkhiar, avagy tejfölös-uborkás "mártogatós" szósz,
- MIrza, avagy paradicsomos, padlizsános, fokhagymás mártogatós szósz,
- Dolmeh, azaz töltött szőlőlevél,
- Hummus (na ezt nem fordítjuk le magyarra!)
- Kuku sabzi, azaz perzsafüves lepény

Főételek
- kubide, azaz sáfrányos csirkekebab  
- Kufte, azaz húsgolyók  paradicsomszósszal
- teheráni báránysült  

Köret
- zöldséges rizs
- Zeresk polo, avagy sáfrányos- ribizlis  perzsa rizs

A desszert
- Halwa, azaz datolyás puding

Hol: Shiraz, Bp. IX, Ráday u. 21. (Ne autóval gyere!)
Mikor: 2014. február 27. csütörtök ÉS február 28. péntek, 19:30

Nagyon kedves a hely, családias, autentikus. Kedvencünkké vált :-))

Szólj hozzá!

Címkék: iráni konyha shiraz étterem

BUÉK-OT MINDENKINEK

2013.12.31. 11:38 lucullus

Kedves Mindenki!

Hát nagyon nem volt mindennapos ez a 2013. év a Lucullus BT szempontjából. Egyrészt decemberben 10 éves lett az egyesület, (tíz éves!!! Érted??? )))) másrészt pedig visszatért a "gyökereihez" - a csak- és kizárólag a vacsoraszervezésekhez. 2014-ben is erre fogunk főleg koncentrálni.

Köszönjük mindenkinek az elmúlt 10 évben nyújtott támogatását! Ígérjük a hasonló gyümölcsöző folytatást! Éttermek jönnek-mennek: a Lucullus BT pedig (reméljük) - örök marad.

Boldog, és Minőségi Gasztronómiában Gazdag Új Évet kívánunk Mindenkinek, valamint Bort, Búzát és Békességet.

Turóczi Gábor
Az LBT alapító tagja/elnöke

Szólj hozzá!