HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

RÉG NEM LÁTOTT NEPÁLI VACSORÁVAL JÖVÜNK..

2015.03.10. 09:50 lucullus

_MG_0190.JPG

Két dolog nem változik meg tutira már ebben az életben: egyrészt a Csengery utca kutyakakával telehintett látképe, másrészt a Jham család iránt érzett olthatatlan szeretetünk.
Az általunk jól ismert Jham család immár évtizedek óta Budapesten él, hogy nepáli ízekkel kápráztassa el az embereket Magyarország egyetlen nepáli éttermében, a Himalájában. Emellett indiait is készítenek.
(Ki tudja, tán még egy kis jakvajas avas tea is lesz?! a kedvünkért). 2005-ös ilyen kalandunkon a legnagyobb mesterdetektív, a nagy Leslie L. Lawrence is részt vett: http://lucullus.blog.hu/2005/04/14/indiai_nepali_vacsora_leslie_l_lawrence_szel - itt meg lehet ismerkedni a nepáli ízekkel.

Miniinterjú saját magunkkal

- most akkor újraírjam a disszertációmat?!
- Ne, Pál…
- na jó, térjünk rá a lényegre.
- mihez hasonlít?
- leginkább az indiaihoz, jó csípős (ez tényleg az, a Lucullus BT elnöke, az El Prezidente, az Egyetlen egyszer el talált ájulni egy adag chilis báránytól)
- mennyiben tér el az indiaitól?
- kis mértékben. Vannak olyan ételek, ami inkább Mongóliára/Kínára jellemző, meg olyan is, amit pl. gyógyfüvekkel készítenek
- izgalmas?
- hajjaj!

Menünk (na ebből gyere rá, mik ezek! vagy csak egyszerűen bízd ránk magadat..).

Thupka  szószos momókkal
Kathmandu Goru Pulao
Aluko Achar
Kukhurako Bhutua
Dal Jhaneko
Chilis Naan
fokhagymás Naan
Sima Naan
Baszmat rizs
Shikrani
Csokoládékülönlegesség csilivel Király Anita jóvoltából

Hát ennyi. Jó volt, na.

komment

Címkék: nepáli konyha himalaya étterem

süti beállítások módosítása