HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Sokfogásos kínai vacsora a Taiwan étteremben

2014.06.06. 22:34 lucullus

DSCF1211.JPGDear Nagyétkű, Nagyszomjú Társ!

Örömmel jelentjük, hogy európai kalandunk után ismét áteveztünk az ázsiai pampákra, és nyári szünetünk előtt tartottunk még egy óriási kínai bulit. Immár ez volt a 144. vacsoránk.
Étekutunk a “már-már törzshelyünkké váló" Taiwan étterembe vezetett, ahol remek, sokfogásos kínai vacsorát tartottunk. A helyet már jól ismerjük, hisz nem először jövünk ide: remek a kiszolgálás, ízletesek az ételek, pazar a választék és szuper az atmoszféra. A hely az egyik legrégebben működő kínai étterem itthon, 1991-óta várja az ínyenceket.
Bátran állíthatjuk, hogy Magyarország egyik legjobb kínai étterméről van szó és örülünk, hogy ismét tiszteletünket tehetjük errefelé.
Az ételek Kínaország mindenféle szegletéből lettek most összeállítva, nem egy régióra koncentráltunk.
A kínai ételekről már teleírtuk az internetet, ezért ettől most eltekintünk - az ételek magukért beszéltek.


Lucullus “nagy-nyári-kínamenü"

- Erős-savanyú leves Szecsuánból
- Bambuszleves a Tai-Pin erdő bambuszából
- Pálcikán sült fokhagymás garnélarák a Kínai-tengerből
- Főtt húsos táska a hegyek állatainak húsával
- "Speciális" Pekingi kacsa
- Vaslapon sült borsos marhahús
- Póréhagymás csirkehús feketefafül-gombával
- Kínai idényjellegű zöldség, avagy kuocsin cáj
- Kínai hagymás szalonna, óóó
- Illatos borsos-fokhagymás királyrák, hohohó
- Sült mifang, lett légyen ez bármi is
- Főtt jázmin rizs
- Kínai bundázott gyümölcsök

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha taiwan étterem

süti beállítások módosítása