HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Piemontei mogyoróval, panyolai szilvával és szőlőmagkivonattal ünnepelt a chocoMe

2013.08.02. 13:09 lucullus

_MG_9731.jpegHároméves lett a kézzel készült, “személyre szabható”, sokmillió-féleképpen összeállítható táblás csokoládék gyártója, a chocoMe. A vállalat születésnapi eseményén bemutatták a chocoMe újdonságait: a 40%-os tejcsokoládét, a szőlőmagkivonatos Gere csokoládét Gere borokkal társítva, valamint új feltétként a világ legjobbjaként titulált piemonte-i mogyorót, a liofilizált ananászt és a hazai készítésű liofilizált panyolai szilvát.

Az immár 14 országban elérhető chocoMe hitvallása szerint a csokoládé kakaó szárazanyag tartalmának akár 1%-os növelése is óriási változást idézhet elő a minőségi csokoládékészítésben, ami fogyasztói élménynöveléshez vezethet. „A 40%-os tejcsokoládé meglehetősen ritka még Magyarországon a táblás tejcsokoládék piacán” – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa a születésnapi eseményen. Emellett a chocoMe elérhetővé teszi a feltétei közt a messze földön híres piemonte-i mogyorót is, ami jelképesen vetekszik a "világ legfinomabb és legjobb minőségű mogyorója" címért.

Az eseményen antioxidáns tartalmú Gere-chocoMe csokoládé-különlegességek kóstolására is sor került, borral társítva. Minden egyes tábla GERE csokoládéba egy felnőtt ember számára elegendő napi adag (5g) szőlőmag mikroőrlemény kerül temperálásra, ami rendelkezik  a szőlő legjelentősebb antioxidáns vegyületeivel. Végül, de nem utolsósorban, a chocoMe bevezeti feltétei között a liofilizált ananászt és a hazai készítésű liofilizált panyolai szilvát.

A chocoMe ezzekkel a lépésekkel is meg kívánja különböztetni magát a versenytársaitól a nemrég bevezetett – és nagy sikert aratott - saját tervezésű chocoMe öntőformája után, és újabb piedesztálra emeli itthon a minőségi csokoládékészítést.

További információ:

Turóczi Gábor

+3620 240-8530

chocoMe Kft.

marketing@chocome.hu

www.chocome.hu











Háttéranyag az újdonságokról

A 40%-os Arriba tejcsokoládéról



Az Ecuadorban honos Arriba kakaóbabból készült csokoládé textúrája rendkívül kiegyensúlyozott. Fellelhetőek benne az erdei bogyók, valamint enyhén a mogyoró ízjegyei, rózsák zamata, amihez rendkívül "krémesen kibomló tej" állaga társul. Az íz már-már átnyúlik a marcipán és a karamell irányába. Az Arriba szó jelentése: "magasabb", ami a kakaóbabok ritka és rendkívül finom mivoltára utal. Kizárólag Ecuador északi részén termelik, párás-trópusi klímában. Világszerte ismerik, bár máshol nem tudják megtermelni.



A piemontei mogyoróról

A piemontei mogyorót nem csak mi tartjuk a világ legjobbjának: Michelin-csillagos éttermek séfjei és neves cukrászok egyaránt erre esküsznek. A kizárólag az olaszországi Langhe-hegyek lankáin megtermő mogyoró zamatos aromáját a különleges termőföld, a tenger felől begyűrűző, magas sótartalmú levegő és az állandó napsütés alakította ennyire tökéletesre. Bársonyosan krémes, jellegzetes, semmilyen más mogyorófajtával össze nem téveszthető karakteres íze nagyszerűen illeszkedik mindhárom csokoládénkhoz. 

A liofilizált szilváról

Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból, kézmíves jelleggel dolgozunk. Termékünk természetes hozzávalókban, rostokban és antioxidánsokban gazdag, kalóriaszegény, mely az egész családnak maximális gasztronómiai élményt nyújt. Tartósítószer és cukor hozzáadása nélkül. A Panyolium olyan ízvilágot szeretne nyújtani az ínyencségekre fogékony vásárlóknak, amivel korábban nem találkozhattak” – fogalmazott Mórucz István, a Panyolium liofilizált gyümölcsök készítője.

A Gere szőlőmagkivonatos csokoládékról

A Gere kékszőlő mag- és héj mikroőrlemény egy igazán különleges termék.

Kedvező élettani hatásai mellett az első olyan hazai szőlőmagtermék, mely 100%-ban organikus szőlőskertek terméséből készült. Az őrlemény saját szabadalmú, speciális

mikroőrlési technikájának köszönhetően az értékes bioaktív anyagok felszívódása a szervezetben rendkívül hatékonnyá vált – mondta el Pauli Zoltán a a villányi Mandula Étterem vezetője a GERE Pincészet gasztronómiai tanácsadója, a CROCUS Gere Bor Hotel vezetője.

Szólj hozzá!

Címkék: chocome csokoládékultúra

süti beállítások módosítása