HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

21 FOGÁSOS KÍNAI ÍNYENCVACSORA A HONG KONG ÉTTEREMBEN

2013.05.11. 15:23 lucullus

Taiwan.JPG
Úgy gondoljuk, hogy nagyjából félévente kijár nekünk egy igazán nagy KÍNAI LAKOMA. Most is épp szembejött velünk egy ilyen, aminek nem tudtunk ellenállni. 
Következő étekutunk ezúttal a Hong Kong étterembe vezetett, amelynek ikertársában, a Gyáli úti Taiwan étteremben már két éve szerveztünk egy remek Lucullus-vacsorát.
Az ételek a vacsoránkon nem egy régiót reprezentált: főleg kantoni és szecsuáni ízekkel találkoztunk, ugyanis a főszakács Kantonból érkezett. Az ételsorban eddig általunk soha nem látott/kóstolt ételek is voltak -  igazi ínyencvacsorának néztünk elébe - de azért páran megijedtek az Alien-szerű kacsanyelvtől!
 
Le menüsor       
 
Első étkek
 
*Csavart disznófül
* Szójaszószban levitáló marhadarabkák
* Csípős pacalsaláta
* Kacsanyelv
* Üvegtészta-saláta
* Csavartretek-saláta
 
Második étkek
 
* "Na ilyet még tuti nem ettél!" sült lótuszgyökér
* Sertéshúscsíkok chilivel
* Wah-Tang sertéshús
* Marhahús kínai csiperkével
* Póréhagymás csirke fafülgomba-salátával
* Pekingi kacsadarabok
* Csirkehús citromos szószban
* Tintahal borsos szószban
 
Zöldségétkek, rizs, tészta
 
* Natur jázmin rizs
* Tészta zöldségekkel
* Yu Xing padlizsán
* Zeller & Kesudió
* Pirított mungóbabcsíra
* Kínai gomba & Bambusz
 
Desszert
 
* Kantoni ihletésű csokoládégolyó-inspiráció Király Anita jóvoltából (csoki, gyömbér, banán)
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha hong kong étterem

süti beállítások módosítása