HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

jÓÓÓÓÓ estéééét Vietnam!!! Ismét vietnami vacsorát ültünk

2013.03.30. 21:26 lucullus

_MG_0789.JPG

"Ha szeretnétek többek közt megkóstolni az egyik legfinomabb vietnami Pho levest Budapesten, akkor köztünk a helyetek, erősen ajánlott, de inkább kötelező kaland" - javasolta Turóczi Gábor El Presidente, a Lucullus BT elnöke a vacsorák előtt. Mintegy 150 fő hallgatott rá..
 

Örömmel jelentjük, hogy a Józsefvárosi Piac “legendás” vietnami büféjének tulajdonosai rengeteg ínyenc örömére néhány hónapja úgy döntöttek, hogy nagyszabású vietnami éttermet is nyitnak a büféjük mellé Budapest IX. kerületében, Ferencvárosban.
A Dang Muoi éttermet egy vietnami család alapította, akik csak természetes és kiváló minőségű alapanyagokat használnak az ételek készítésekor. Nagy szívvel főznek, már 18 éve tesznek meg mindent a vendégért, valamint elkötelezett hívei a vietnami kultúra népszerűsítésének Magyarországon.
 
Az étteremnyitó ünnepséget a sajtó képviselőinek is a Lucullus BT szervezte, és eddig mintegy 25 db pozitív médiamegjelenés tanúskodik arról, hogy az étterem valóban a legjobb ázsiai éttermek közé tartozik Magyarországon. Nos, következő utunk eme remek vietnami helyre vezetett, ahol Észak-Vietnam ízeiből csemegéztünk. A vacsorák bombajól sikerültek: lehet, hogy felfedeztük a legjobb pho levest Budapesten...
 
Le Menüsor
 
Előétel:
- phở bò > klasszikus marhahúsleves rizstésztával
- nem rán > az igazi vietnami tavaszi tekercs
 
Főételek:
- vịt xào cay > wokban sült csípős kacsa
- đùi ếch satế > sült, fűszeres békacomb
- nộm su hào > édes karalábésaláta
- thịt lợn rán ngũ vị hương > ropogósra sült sertéshúsdarabkák ötfűszeres fűszerpácban
 
Desszert:
“Csakazértis bevállaljuk “ Chè > Vietnami pudingdesszert
Exkluzív tejcsokoládés golyó Király Anita jóvoltából (banán & rizs töltelékkel)
 
 
Az esemény helye: Dang Muoi, Budapest IX., Ernő u. 30. (a Nagyváradi téri metróhoz közel).
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: vietnami konyha dang muoi étterem

süti beállítások módosítása