HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

INDIAI-KARIBI TÜZES ÉVVÉGE: MEGVOLT A 3. TRINIDAD ÉS TOBAGÓI VACSORA

2012.12.15. 15:06 lucullus

_MG_0190.JPG
Örvendetes hír, hogy 9 évesek lettünk a minap. Köszönjük minden Kedves Tagunknak és Vendégünknek, hogy a Lucullus BT-t választotta “vacsora- és főzőpartneréül”,  és reméljük, hogy még sok “járatunkon” találkozhatunk. Év végi adománygyűjtő akciónk remekül sikerült; a történés elolvasható a www.bevezetem.hu oldalon. Köszönjük a hozzájárulásokat.
 
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt, és Békés, gasztronómiai élményekben gazdag Új Esztendőt Kívánunk!
 
És akkor vissza a gyökerekhez..., mert nem a szülinapi vacsora volt az utolsó ebben az évben.
 
Magyarországon vélhetően a Lucullus BT szervezett először Trinidad és Tobagói vacsorát, ráadásul immár kettőt is az elmúlt 3 évben; a harmadik (és vélhetően utolsó) TT vacsora most Év végén kerül megrendezésre. Ezzel a tüzes országgal zárjuk a 2012-es évet.
Történt ugyanis, hogy újabb adag shadon beni – kalulu – lime chutney – mangó kuchela és TT curry érkezett (elég körülményes úton) Magyarországra repülővel a pici karib-tengeri szigetcsoportról, amit most jól felhasználunk. (Azért gondoljuk, hogy ez lesz az utolsó ilyen, mivel az egy vacsorával több intéznivaló volt, mint az előző tizeneggyel ebben az évben... ). A vacsorára a sokunk által kedvelt Maharaja étteremben került sor, amellyel tíz éve jó kapcsolatot és barátságot ápolunk.
 
Rövid miniinterjú saját magunkkal a TT ízekről.
 
Mihez hasonlít a TT konyha?
- Az indiai konyhához. Erre rakódik még rá néhány karibi (trópusi) attribútum, úgymint mangó, chili, lime, ottani curry...
 
Csípős?
- Igen. Többnyire csípős ételek vannak.
 
Fűszeres, összetett?
- Nagyon; az érzékenyebbeknek nem ajánljuk. Aki viszont szereti az igazi indiai konyhát és a Maharaja szakácsait, annak igen.
 
Érdekesnek?
- Nagyon. Olyannyira, hogy az első kettő TT vacsora nemcsak teltházas volt, hanem 100%-os elégedettséggel is bírt.
 
 
Menü TT3
 
Előétel
Dosti Roti, azaz ős indiai lepény, mangósalsával és házi, mentás, sós joghurttal
 
Mindennapi cápaételünk a Maracas-öböl partjáról
Biryani, azaz rizseshús (a piláfhoz hasonlít)
"Chicken a la king", azaz tandoorban sült puha csirketikkák
Vöröslencsecurry
Gyümölcsös baszmati rizs
Tandoorban sült naan-kenyér-variációk
 
Desszert
Narancsos- TT curry-s csokoládégolyó
 

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: trinidad és tobagói konyha maharaja étterem

süti beállítások módosítása