HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

DÉL-FRANCIA VACSORA A CHEZ DANIEL ÉTTEREMBEN

2012.05.21. 14:04 lucullus

Ázsiai és afrikai vacsoránk után ismét “Európa” következett vacsorakalandjaink sorában – ráadásul “pazar” helyre mentünk.
 
Már majdnem két évtizede megnyitott a Chez Daniel nevű francia családi étterem Budapesten, mi pedig a mai napig nem értjük, hogy miért nem
keveredtünk ide korábban?? Ugyanis ez a hely az egyik legjobb francia “alkimista” műhelye, Daniel Labrosse szakácsmesteré, aki Philippe x 2 +
Pascal az Őskajánból egyben, és aki mintha egy Jarmusch vagy Kaurismaki filmből lépett volna pont elő, és aki félelmetesen jó dél-francia kajákat csinál. S mindezt egy olyan étekműhelyben, amely egy belső “kuckós“udvar és egy francia polgári lakás keveréke, totál Párizsias hangulattal, nagyon igényes enteriőrrel, amely családis is, s mindenhol kakasok figyelnek (A Daniel édesapja által elindított  legenda szerint ugyanis “aki fogyaszt az ifjú kakas húsából, az annak félelmetes erejét megörökli”.  Daniel következő terve, hogy a szemközt lévő tűzfalra fog kakasokat kivetíteni felváltva...)
 
Itt lenni, nézelődni és kóstolgatni maga volt a mennyei francia tökély és elegancia, sok bohém őrültséggel vegyítve. Daniellel hamar “egy oldalra kerültünk a beszélgetésben”; és ehhez még csak olyanokat sem kellett, hogy mondjunk: “ettől a tokaji mártásos csirkétől lefordulunk a székről, olyannyira megdöbbentően finom”. A vacsoránkon Daniel szülőhazájából, a Dél-Francia Toulau-ból vonultatunk fel ételeket.
 
Na eme remek helyre jöttünk, ráadásul háromszor  is.
 
A Lucullus BT dél-francia menüje
 
Előétel
Spárgaduó tejszínes kagylóval
 
Főétel I.
"Bourride" (tengeri halfilé bouillabaisse módra), mediterrán mártás és hordóburgonya
 
Fogások közti fogás
Citrom-mandarin-menta sorbet
 
Főétel II.
Roston csirkemell Tokaji mártással, friss kakukkfű szállal
 
Desszert
Epres framboise  mentalevéllel VAGY kecskesajt-toast zöldsalátával
 
Szerintünk zseniális ez a hely - biztosan visszatérünk még.

 

Szólj hozzá!

Címkék: francia konyha chez daniel étterem

süti beállítások módosítása