HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A Lila Körtében jártunk

2012.04.07. 15:50 lucullus

A nemrég nyílt Lila Körte elnevezésű "újgenerációs" cukrászdában jártunk, ahol minden különleges, új, trendi és finom, ráadásul észveszejtően, elgondolkodtatóan az. Segal Victor a kreatív chef, Baracskai Angéla a cukrászmester - többet elöljáróban nem is mondunk. Három desszertet kóstoltunk: az elsőt ráadásul első tesztalanyként. Hát nagyjából leestünk az asztal alá, mivel hát persze, hogy nem a "cukisablon isler-dobostorta-eszterházi-méteres-feketeerdő" őrületet kaptuk a szánkba, amely úgy általában (tisztelet a kivételnek) mindenhol a jellemző, s nem túl jó kivitelben. A cím: 1055-Budapest, Kecskeméti u. 2. Szerintünk jövünk mi még ide Lucullus-ostul is.

 1. "Locsoló"

* Liszt nélküli csokis piskóta
* rózsavizes mousse
* karamellás eper velő
* zöldalmás bevonat
Vélemény: óvatosabbaknak ajánlott; az egyik nagyon letisztult ízből fokozatosan következik a másik, majd abból a harmadik, és így tovább. Utaztat. Az ízek jól illeszkednek egymásba, a kompozíció "nem lő mellé". A legtöbben kedvelni fogják. Nincs benne természetellenes dolog, elbűvölő a csokitojás a tetején.

 

 

2. Marie Poppy

* Madagaszkári vanília mousse
* sárgabarack kompót
* kandírozott narancs crocant
* mákos liszt nélküli piskóta
sárgabarack bevonat
Vélemény: az előző teljes ellentéte. Felerősödött ízek, ezek nagyon eltérőek, egymással szemben ugrálnak, mint a flipperjátékban. Nagyjából mint egy "biztonsági keretek közt zajló óriási nagy KALAND, kipróbálás".

 

 

 

3. Füle Müle

* Tejcsokoládé mousse
* sós karamell pörkölt pisztációvalŰ
* pisztáciás keksz
* zöldalma bevonat
Vélemény: ez az igazi "Keményfiú" - csak azok egyék, akik szeretik a kemény, testes ízeket, nagy csatákat, arcul csapásokat. Rendkívül kiváló természetesen ez is, de tényleg csak az arra érdemeseknek muzsikál! (Lehet, hogy innen a névválasztás?)



Szólj hozzá!

Címkék: lila körte cukrászda

süti beállítások módosítása