HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Kreatív Kávéfórum - 2012. április 13-14. Gyere Te is!

2012.03.29. 21:44 lucullus

Világhíres kávék, italkülönlegességek, pörkölés, kóstolás, otthoni és professzionális eszközök, workshopok, bemutatók és Országos Barista Bajnokság a Kreatív Kávéfórumon 

Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg a kávé világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni a kávékultúra fortélyairól. Az április 13-14-én zajló Kreatív Kávéfórumon mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy olyan termékeket ismerjen meg, melyek alaposan megváltoztathatják a kávékkal és a kávéfogyasztással kapcsolatos eddigi nézeteit. Ha pedig már elég a kávéból, jöhet a teaszertartás, csokoládékóstolás, alkoholos italkülönlegességek, Hazai Ínyenc-sarok, és még számos finomság, amellyel a kétnapos rendezvény során találkozhatnak a vendégek.

Előadások, vezetett kóstolók, bemutatók várják a látogatókat, akik a csupán kétkávényi belépőjegy áráért számos terméket kipróbálhatnak, és a kiállítói standokon vásárlásra is lehetőség nyílik.

Kávéházak anno, a világ leghíresebb termőterületei, a kávé útja cserjétől a csészéig, a pörkölés tudománya, a tea titka, technológiai fortélyok, tejművészet, avagy a latte art - ez csupán ízelítő a programkínálatból, melyhez kapcsolódóan a kiállító cégek is számos meglepetéssel készülnek.

A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, melyen hat kategóriában indulnak az előselejtezők döntősei, s a nyertesek képviselhetik hazánkat a júniusi, Bécsben zajló barista világbajnokságon. S hogy milyen a baristák világa? Látványos, kifinomult, mégis vagány terep, ahol a stílus, a tehetség, és az ízérzék elképesztő technikákat és recepteket eredményez. Magyarország legjobbjai mérik össze tudásukat egy izgalmas show keretében, az ötcsillagos Corinthia hotel impozáns környezetében. Érdemes előzetesen regisztrálni, mert a Törzsvendég-jeggyel büféebéd és exkluzív kóstolók is járnak, a helyszín befogadóképessége miatt pedig célszerűbb a Vendég-napijegyeket is elővételben megvásárolni. Bővebben: www.kaveforum.hu      

komment

Címkék: kávékultúra

süti beállítások módosítása