HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Hivatalosan is megnyílt a Kaeng Som Tom Yum étterem

2012.03.23. 10:58 lucullus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terézvárosban, az Andrássy út elején nyílt meg Magyarország legújabb és legnagyobb thaiföldi étterme, a Kaeng Som Tom Yum.  A thaibox-sszal, thai karaoke-val és chocoMe kóstolással fűszerezett étteremnyitó ünnepséget a Lucullus BT szervezte.  

“A thaiföldi konyha nagyon finom, izgalmas, ugyanakkor Magyarországon mélységesen alulreprezentált” – mondta el Kiss Attila, az étterem tulajdonosa. “Thai feleségemmel, a kiválóan és háziasan főző Su-val ezen szerettünk volna változtatni az étterem nyitásával, tematikus vacsorákkal” – tette hozzá. Az étterem nagy belső terekkel és ízléses belső enteriőrrel rendelkezik; ékessége egy üveggel elválasztott látványkonyha, ahol az ételek készülnek öt remek thaiföldi szakács által. Az étteremben egyébként főleg Közép-Thaiföld ételei elérhetőek. A házaspár Magyarország egyik legszínvonalasabb thai masszázs-szalonját, a Chichaya Spa & Thai Massage- t is magáénak tudja.

“Nincs több rejtett, vagy gyanús alapanyag, láthatatlan szakács – az ételkészítés a szemünk láttára történik. Ez a nyitott, őszinte  mentalitás egészen ritka az itthoni ázsiai konyháknál” – mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke, aki rendkívül örült, hogy újabb ékességgel gazdagodott a hazai ázsiai gasztro-paletta.

 

Az ünnepségen a következő ételek kerültek felszolgálásra:

Thung Thong, azaz rizstészta batyuba csomagolt sertéshús
Tom Yum Kaeng, azaz csípős-savanyú rákleves
Khai Phat King, azaz wokban sült csirkemell darabkák gyömbérrel
Piaw Wan Plaa, azaz édes savanyú hal
Kaeng Kiaw Waan Kai, azaz zöld curry csirke
Phat Thai, azaz rizstészta csirkével
Sakoo Lamyay, azaz tapióka longan gyümölccsel

 

Elérhetőségek: 

Kaeng Som Tom Yum étterem, Budapest VI. Andrássy út 2.
Telefon: +361 273-0903
Web: www.tomyum.hu  

Info: +3620 240-8530
Web: http://lucullus.blog.hu

Fotók: 

 

Szólj hozzá!

Címkék: thai konyha kaeng som tom yum étterem

süti beállítások módosítása