HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

THAI VACSORA A 'KAENG SOM TOM YUM' ÉTTEREMBEN - ÁPR 6.

2012.03.26. 16:12 lucullus

Dear Ínyenc Társ!

A thai konyha a világ egyik legjobbja, azonban itthon sajnos még mindig eléggé alulreprezentált volt, de csak eddig a pillanatig.  Ezen kívánt változtatni ugyanis egy magyar-thai házaspár, akik most megnyitják Budapest legújabb, és legnagyobb thai éttermét, a Kaeng Som Tom Yum-ot. Az étterem egészen parádés: nagy belső terekkel és ízléses enteriőrrel rendelkezik, emellett fel van szerelve “élő thai gastroreality show-val” is, hiszen az ételek egy – számunkra teljesen látható – látványkonyhában készülnek. Nincs csalás, nincs ámítás, nincs gyanús alapanyag és “nem létező szakács”, hisz minden a szemünk láttára történik -  azt gondoljuk, hogy Magyarországon egészen ritka az efféle mentalitás egy ázsiai konyha kapcsán. 
 
Az étterem másik erőssége, hogy “leigazolták” a már számunkra is ismert, és kedvelt Sao Rujopakan thai mestert is, akivel már nem egyszer találkozhattunk vacsorák és főzőkurzusok keretében.
 

 

 
A Lucullus BT thai vacsorája
 
Előétel
“Golden bag”, azaz sertéshússal töltött rizstészta batyu
 
Leves
Kaeng Sum Tom Yum leves csirkehússal
 
Főételek
Phad thai garnélával
Édes-savanyú hal
Wokos sült sertésdarabkák gyömbérrel készítve
Zöld curry csirkehússal
Thai yazmin rizs
 
Desszert
Tapióka sárkányszemmel
 
A menüben lehet változtatás - ez az aznapi piaci kínálattól függ.
 
Hol: Kaeng Som Tom Yum, 1061-Budapest, Andrássy út 2.
Mikor: 2012. április 6., péntek, 19:30. 
 
 Ha részt szeretnél venni az eseményen (és hányan), kérlek, jelezd azt felénk e-mailen elnokseg@lucullusbt.hu  legkésőbb 1 nappal az esemény előtt.
 
A vacsorán a részvétel LIMITÁLT ezért, kérjük, igyekezzetek a foglalásokkal. Felhívnánk T. figyelmedet, hogy a határidőn túl nem tudunk jelentkezéseket elfogadni, a határidőn túli lemondások esetén pedig nem áll módunkban pénzt visszaadni. Megértésedet köszönjük. Tiszteletteljesen arra kérünk mindenkit, hogy legyen NAGYON pontos és precíz a visszajelzést illetően!
 
Üdvözlettel,
 
Az Elnökség
Lucullus BT
 
+3620 240-8530
 
Lucullus a Facebookon: ITT
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: thai konyha kaeng som tom yum étterem

süti beállítások módosítása