HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

CSOKOLÁDÉKÓSTOLÓ - VALENTIN NAP ELŐTT, MELLETT... (HELYETT?)

2012.01.23. 11:48 lucullus


Jelentjük, feléledtünk, és végre-valahára belevágtunk a 2012-es évbe; amelyben még jó sok evő- és ivóélmény lesz (reméljük).
 
Első vacsoránk előtt egy remek CSOKOLÁDÉKÓSTOLÓT szerveztünk, mert közelgett a Valentin Nap, amelyhez (előtte, mellette, vagy netán helyette) kiválóan lehet társítani az ilyen típusú nyalánkságot.
NAGYON régen szerveztünk már csokoládékóstolót, nem is túl sokat és nem is értjük, miért van ez. Pedig évek óta együttműködünk a legjobb csokoládékészítőkkel, na meg persze a chocoMe-vel és a chococo csokoládériummal is, egyszóval a tapasztalás, profizmus is vállalkozó kedv is megvan, és mindez most érett be egy új happeninggé.
Az eseményre az immár egyéves Hidden Kitchenben került sor (végre-valahára) – ahol demonstráltuk: a hely jól van, köszöni szépen, és rengeteg új kulináris élményt tartogat még a számunkra.
 
Mire számíthattunk most?
 
Az eseményre kértük, mindenki érkezzen legalább félig teli hassal, vagy egészen telivel, mert KÓSTOLTUNK, négy- vagy ötféle csokoládékülönlegességet, ahogyan azt a profik is csinálják. Házigazdánk a Lucullus BT házi-csokoládémestere, Király Anita volt, aki a Valentin naphoz, a szerelem ünnepéhez társította az ízeket. Azért, hogy az interaktív esemény még izgalmasabb legyen, játszani is meginvitáltuk a résztvevőket: aki a legtöbb, kóstoláshoz felhasznált alapanyagot kitalálta, az nyert egy Anita által összeállított, Valentin-napi-csokoládé-kollekciót.
 
Mindenki kapott egy tányért és kést, meg vizet, mindenki tányérján volt csokoládégolyó, trüffel, mousse, egy pici táblás csoki, és bonbon is. A kóstolás profi és vezetett volt, ahogyan egy szakmai eseményhez is illik (volt előadás a csokoládé előállításáról a kakaóbabtól, a fán át, a termesztésig, gyártásig, felhasználásig, kóstolás művészetéig sok minden; a köztes időt pedig eperpálinkával és vörösborral múlattuk, ha már ezek a remek drinkek is jól passzinthatók a csokoládéhoz. Anita sok mindent elárult a csokoládék készítésének titkairól is. 

Néhány fotó: 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hidden kitchen csokoládékultúra

süti beállítások módosítása