HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Nemzeti és nemzetközi versenyek a kedden nyíló HOVENTA kiállításon

2011.10.10. 19:46 lucullus

Kedden nyílik a HOVENTA. A HUNGEXPO-n október 11-14. között zajló 30. Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipariés gasztrotechnikai szakkiállításon hét ország kiállítói vesznek részt. A kiállítás zárónapján kerül sor a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Or-nak magyarországi döntőjére.

A szakkiállítás új formában, új tematikával fogadja a gasztronómiai és a szállodaipari szakembereket. Az idén egy valódi interaktív fórum, nemzetközi kiállítói kör várja a szakmát és az érdeklődő közönséget a HUNGEXPO-n.

 

A kiállítás nemzetközi versenyei közé tartozik a 8. GIROPizza, amelyet minden évben más-más európai országban rendeznek. A budapesti forduló 10 legjobb pizza készítője a párizsi Pizza & Pasta Expo –n sorra kerülő döntőbe jut.

 

A HUNGEXPO és a MONIN magyarországi képviselete közösen szervezi az első MONIN Cup 2011 bármixer verseny elődöntőjét, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a szintén Párizsi döntőn.

 

A kiállítás zárónapján nyolc magyar séf részvételével zajlik a Bocuse d’Or Europe Hungary Selection. Az 1987-ben Paul Bocuse francia séf által kigondolt megmérettetést ma a világ legrangosabb szakácsversenyeként tartják számon. A magyar válogatóversenyen jól szereplő versenyző a jövőre Brüsszelben tartott európai fordulóra jut ki.

 

A kiállítás ad helyet a hazai versenyzők körében zajló „Az Év Cukrásza” és az „Év Junior Cukrásza 2011” versenynek.

 

A kiállítás szakmai programjai között szerepel a Medical Wellness konferencia, valamint az Enterprise Europe Network üzletember találkozó, amelyre hat országból jelentkeztek be piaci szakemberek.  

 

A nagyközönség számára is érdekességgel szolgálnak a barista- és bármixer bemutatók, a Borok Világa stand és a Lakberendezők Országos Szövetségének Csillagszigete, ahol ezúttal szállodaszobai trendeket mutatják be. A Medical Wellness szigeten a szállodák különleges szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

A HOVENTA idején október 12-13-án a Magyar Turizmus Zrt és a HUNGEXPO közös szervezésében zajlik a Busines Travel Show. Az üzleti utazok éves seregszemléjére idén közel 100 hazai és külföldi szolgáltató jelentkezett be.

 

komment

Címkék: hoventa

süti beállítások módosítása