HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Újabb remek olasz vacsora a Ristorante Krizia-ban

2011.09.09. 11:46 lucullus


Így, a nyár végén most egy remek itáliai vacsorára invitáltuk a Kedves Érdeklődőket, mégpedig a lombardiai (Milánó, Bergamo) olasz konyhából állítottunk össze egy remek ételsort. Utunk Budapest egyik legjobb olasz éttermébe, a Ristorante Krizia-ba vezetett, ahol Graziano Cattaneo mester vár minket. Ahogyan 4 éve is, amikor elkezdtünk barátkozni az ossobuco-val és társaival - most is remek kalandnak néztünk elébe. Jött tehát a hegyi olaszok 2. vacsorája; a hely nem túl nagy mivolta miatt a létszám szigorúan limitált volt, még ha 2 vacsorát is meghirdettünk.  


 
 

 

A LONGOBÁRDOK FÖLDJÉRŐL

Lombardia tartomány székhelye, Milánó a Viscontiak és a Sforzák hazája, de emellett Olaszország második legnagyobb városa is, mely manapság leginkább iparáról, gazdagságáról és divatdiktátorairól híres. Milánó számtalan látnivalóval kápráztatja el az ideérkezőket: például a világhírű, gótikus dómmal, a Piazza del Duomo-val; a ma bevásárlóközpontként funkcionáló II. Viktor Emánuel Galériával; a Scalaval, mely talán a világ egyik leghíresebb operaháza; a Sforzák kastélyával és a Brera képtárral. Itt található a Santa Marie delle Grazie templom is, amelynek falán Leonardo da Vinci „Utolsó Vacsora” című freskóját lehet megcsodálni.

A  lombardiai olasz konyháról ITT lehet bővebben olvasni.

 

A Lucullus BT menüje

 
Előétel

Fesa di tacchino tonnata con capponatina di verdure
Hideg pulykamell szeletek tonhalas szósszal, ecetes zöldségraguval

 

Pasta

Tortellaccio di cagliata di capra ai porcini freschi
Friss kecskesajtos tortellacci vargánya gombával

Suppa
Piccola zuppetta di pesce mediterranea
Mediterrán halleves


Főétel

Brasato di manzo al vino rosso con purea di patate al limone

Vörösborban párolt marha, citromos burgonyapürével


Dolce

Torta al limone con salsa ai frutti di bosco

Citrom torta erdei gyümölcs szósszal



A kaland remekül sikerült.

 
 
 
 
 

 

 

komment

Címkék: olasz konyha krizia étterem

süti beállítások módosítása