HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Cseresznyepálinka projekt - 7. fejezet

2011.07.07. 22:47 lucullus


Valószínűleg megőrültem, mivel a leszedett 350 kg cseresznye mellé (amit júli 12-én viszünk főzetni) még leszedtem az egyik szomszéd fájáról is vagy 120  kilót... Ez ugyan most nem fog addig kifőni, viszont csinálok belőle vegyes pálinkát, mivel a kertünkben amúgy is sok gyümölcs van. A terv a következő:

- a tiszta cseresznye kifő júli 12-én, ámen, fogyasztjuk is
- az új pálesz 1 hordó cseresznye, 1 hordó alma, 1 hordó szilva lesz, legalább is most ez tűnik valószínűnek. Ez lesz a jövőbeli kísérleti pálinkám - lényegében ilyesmi alapanyagból készült a nemrégen kóstoltatott kínai CAO bogyós italom is. És az pedig 9 évig feküdt a kínai datolya ágyon, és brutálisan jó íze lett :-)

... hozzá kell tenni - eszméletlen sok melóval jár egy pálinkafőzés, hát még kettő.. De a végeredmény számít:-) Remélem, jó drink lesz mind a 2.

Néhány fotó tegnapról:

Szólj hozzá!

Címkék: pálinkakultúra

süti beállítások módosítása