HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Spanyol hetek a Corában - Andalúzia és Murcia termékei mutatkoznak be

2011.06.19. 20:12 lucullus

Számtalan különböző kiszerelésű és ízesítésű olajbogyó, olívaolajak, ibér sonkák, zamatos déli gyümölcsök, hagyományos és újító ízvilágú lekvárok és a méltán híres andalúz sherry borok. Ez a lista csak néhányat emel ki az immár hetedik alkalommal, a Cora áruházakban megrendezésre kerülő Spanyol Hetek csábító termékkínálatból, mely 2011. június 16-tól várja az érdeklődő vásárló közönséget. Az idei ínycsiklandó főszereplők a Spanyolország déli és délkeleti részén található Andalúziából és Murciából érkeztek hazánkba.

 További fotók: ITT.

A már hagyománnyá vált rendezvénysorozat célkitűzése, hogy megismertesse a magyar fogyasztókkal a rendkívül gazdag és változatos nemzetközi gasztronómiai kínálat legjavát így az akcióban idén közel 50 cég több mint 120 fajta termékével találkozhatnak a Cora áruházakba ellátogató vásárlók.

A Cora és szervező partnerei, az EXTENDA (Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda), a LANDALUZ (az Andalúz Élelmiszeripari Vállalkozók Szövetsége) és az INFO (Murciai Kereskedelemfejlesztési Iroda) azt tartották szem előtt, hogy a tradicionális és újító ízek képviselői közül a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő, minősített gyártók kapjanak bemutatkozási lehetőséget.

Az eseményt Tasi József, a Magyar Hipermarket újonnan kinevezett vezérigazgatója és Gaspar Llanes, az andalúz regionális kormány gazdasági államtitkára nyitotta meg, aki magyar nyelven üdvözölte az egybegyűlteket.

 

Az Andalúziából felvonultatott termékek közül külön említést érdemelnek a különböző olajbogyók, és a kiváló minőségű, és intenzív zamatú extra szűz olívaolajak, a különleges ízvilágukról, és egészségvédő hatásukról ismert  ibér sertésből készült húskészítmények, és a serrano sonkák. Ezen kívül a polcokra került sok különleges, kizárólag természetes alapanyagokból készült lekvárvariáció, melyek között a hagyományos ízek mellett megjelennek olyan újdonságok is, mint a vöröshagyma és a sütőtök dzsem. A mézkínálatban találunk gesztenye és rozmaring virágmézet is. A sherry borok kedvelői igen széles választékkal találkozhatnak az áruházakban, és andalúz brandyk egész sora várja az ínyenc vásárlókat.

 

Murciából ízletes gyümölcsök közt kalandozhat a kedves vásárló, többféle sárgadinnye, narancs, citrom és szilva csábítja a közönséget. A hústermékek különböző ízesítésű mortadellákkal egészültek ki, a zöld olajbogyóval töltött például különleges ízélményt ígér.

 

Idén először azonban nem csak a gasztronómiáé a főszerep, hiszen minőségi fogyasztási cikkek is érkeztek Spanyolországból, mint a murciai testápoló szerek széles kínálata, a babaápolás kellékei, illetve a különböző ízű ajakbalzsamok. Andalúziából pedig hagyományos motívumokkal díszített kézműves kerámiák várják az igényes vásárlókat.

 

A termékek bemutatása mellett egyre fontosabbá válik, hogy a hazai közönség is megismerkedjen a tradicionális élelmiszerek felhasználási lehetőségeivel, ezért az idei évben a Cora igazi különlegességgel kedveskedik vásárlóinak, ugyanis az Extenda „Egy csipetnyi Andalúzia” nevű facebookos oldalára illetve a Cora facebookos oldalára látogatók ingyenesen letölthetnek egy olajbogyós ételrecepteket tartalmazó gyönyörű kiadványt.

Sőt, a spanyol termékek és kultúra iránt érdeklődők a www.spanyolhetek.cora.hu oldalon rengeteg további érdekességet és recepteket is találhatnak.

 

A Cora áruházakba látogatók nyereményjátékon is részt vehetnek, a legszerencsésebbek a Katedra jóvoltából spanyol nyelvtanfolyamot, vagy a Pata Negra jóvoltából vacsorameghívást nyerhetnek.

 

További információ:

 

                                                        

 

Naszály Éva, Extenda igazgató

+36 1 666 3300

e-mail: hungria@extenda.es

Tóth Katalin, Magyar Hipermarket Kft. PR felelős,

e-mail: ktoth@cora-h.hu

 

 

Major Sándor

+36 26 301 845

e-mail: ibernexus@ibernexus.t-online.hu

 

 

 

A LANDALUZ, az Andalúz Élelmiszeripari Vállalkozók Szövetsége

 

A LANDALUZ, az Andalúz Élelmiszeripari Vállalkozók Szövetsége Andalúzia élelmiszeriparának kiemelt intézménye.  Tagvállalatainak (az ágazat 40%-a) globális eladásai meghaladták a 4.000 millió Eurót, és közvetlenül több, mint 20.000 munkahelyet tartottak fenn 2010-ben. Az élelmiszeripari ágazat több, mint 140 gyártó vállalatát tudja tagjai között, melyek az andalúz régió legjellemzőbb termékszektoraiból kerülnek ki, mint az olívaolaj, olajbogyó, hús-, és ibértermék, bor, borecet, likőr, hal és zöldségkonzerv, sör, tejtermék, zöldség-gyümölcs, ásványvíz, diófélék, snackek, pékipari termékek és az édességek széles választéka.

A LANDALUZ legfőbb feladata hogy az andalúz élelmiszeripari vállalatok nemzeti és nemzetközi piacok felé való nyitását elősegítse eladásaik növelése érdekében. Ehhez egyik legfőbb eszköze az élelmiszer promóciókon való részvétel.

Az előző években tapasztalt sikereknek köszönhetően immár harmadik éve szervezi meg a LANDALUZ és az EXTENDA, a minőségi andalúz élelmiszerek promócióját a Cora hipermarketekben.

komment

Címkék: andalúz konyha

süti beállítások módosítása