HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

CÁPA 2.

2011.06.02. 08:18 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy új fűszer- és alapanyag szállítmányt kaptunk a Trinidad és Tobago névre hallgató mini karibi szigetországból. Kicsit több mint két év után ezért  ismét Trinidad és Tobagói vacsorának néztünk elébe, ráadásul két alkalmat is meghirdetünk a kuriózumnak számító eseményre. Az estről beszámoltak speed, Gergő, Klári pedig fotókat tett közé a Facebookon. Fotók az indafoto.hu/lucullus oldalon.

Aki szereti az indiai konyhát, amely karibi ízekkel és különlegességekkel van megspékelve (shadon beni, kalulu, okra, mangó kuchela, cápahús, almchar masala, ottani curry fűszerkeverék,melyhez fogható egész Európában nincs, meg hasonlók), annak kötelezően köztünk volt a helye. 
 
A TT konyháról és első ilyen vacsoránkról, próbafőzéskeről ITT olvashatsz bővebben. A sokak által várt eseményre ismét a kedvelt Maharaja étteremben került sor.Szántó Tibor csokoládékészítő trüffellel készült az eseményre.
 
Mire számíthattunk?
 
Kezdetnek
"Doubles" (kenyérlepény csicseriborsóval & lime kuchelával)
Chili chutney, ebbe is tunkolhatunk
Spenótcurry shadon beni fűszerrel és kalalu hozzáadásával (szárított TT zöldfűszer és spenótféle)
 
Folytatásnak
Tobago people's favourite, azaz csirke curry mandarin chutney-val és kókusztejjel 
Pelau biryani báránydarabokkal (rizses étel hússal)
Bake'N Shark (cápburger, mango chutney-val, chilivel és zöldségekkel)
Rizs szárított gyümölcsökkel és magvakkal
 
Desszertnek
"The Rose of the Maharani" - egy kis rózsaszirmos fagylalt
 
 Szántó Tibort, Magyarország egyik legjobb csokoládékészítőjét arra inspirálta az eseményünk, hogy Trinidad és Tobagói kakaóbabból trüffelt készítsen hozzá. A trüffelt mindenki ingyen kapta a vacsora végén.
 
Jellemzői:
A szigetről szárm
azó "Oropucce 2008" - kivételes alapanyag. Nagyon kis szériában készül, itthon Tibor kezdett először vele dolgozni. Termőterülete: Trinidad, Oropucce ültetvény, ami a karibi térség egyik legértékesebb termőterülete. Nagyon karakteres kakaóbabokat ad, kakaófajtája a Trinitario. Az ültetvény a Trinidad északi részén fekszik az Oropucce folyó völgyében, melyet Paul Manickchand és családja művel, ellenőrzött ökológiai gazdaság keretében.A trópusi éghajlat és folyóvölgy klímája rendkívüli módon kedvez az itt élő kakaófáknak.
 
A helyszínen lehetett szimbolikus mennyiségű Trinidad és Tobagói curry fűszerkeveréket vásárolni (Ez a legjobb minőségű curry fűszerkeverék egész Európában).


 

Szólj hozzá!

Címkék: trinidad és tobagói konyha maharaja étterem

süti beállítások módosítása