HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

BURAGO, ÖTFŰSZER, ZÖLD CURRY-RIZOTTó - MEGVOLT A II. FÚZIÓS LBT VACSORA IS

2011.05.19. 14:05 lucullus

 
A Hidden Kitchenben megszerveztük a II. fúziós vacsoránkat Nánási Lajos ételkreációival. Lajos 1,5 évet dolgozott Michelin csillagos étteremben Írországban, több évet külföldi nagy étteremekben és óceánjáró hajókon. Első fúziós vacsorája frenetikusra sikeredett, a sajtó- és bloggervisszajelzésekről ITT lehet olvasni. A múltkori fogások számát 5-ről 8-ra tornáztuk fel, az ízeket meg a csillagos égig. 
 
Sokan azt hiszik, ha beleöntenek egy magyar vagy francia ételbe mondjuk kínai light szójaszószt, vagy thai hallét, akkor azzal már fuzionálnak, pedig nem. Az "idegen" alapanyagokkal hosszasan kell kísérletezni, hogy megtudjuk, ezek hogyan viselkednek egyáltalán, milyen ízhatást váltanak ki, és egyáltalán - hogyan passzolnak mondjuk egy halhoz, vagy húshoz, európai ételhez. Ez egy rendkívül összetett dolog, mint ahogyan az egész vacsora is, ugyanakkor kis világélmény, kis megvilágosodás is eljöhet egy-egy étel, vagy íz kapcsán.
 
A vacsora eszméletlenül jól sikerült.
 
A menüsor:
 
Welcome drink / portugál Gatao rosé
 
Amuse bouche
* Lazactatár gazpacho
 
Meleg előétel
* Ötfűszeres töltött tondo cukkini
 
Leves
* Spárgaleves zöld táskarákkal és Songiku chantilly-vel
 
Főételek

* Borjúmáj rebarbarával és pácolt polippal
* Thai zöldcurry rizottó lyoni hagymával
* Halibut fűszercrustarddal, kagylóval és sáfrányos zöldségekkel
* Mangalica karfiolpürével, kápia eskambeche-vel és pecsenyelével
 
Desszert
 
* Fehércsokoládé puding chable kekkszel, fűszeres eper-kókuszhabbal
 

 

 

komment

Címkék: fúziós konyha

süti beállítások módosítása