A Hidden Kitchenben megszerveztük a II. fúziós vacsoránkat Nánási Lajos ételkreációival. Lajos 1,5 évet dolgozott Michelin csillagos étteremben Írországban, több évet külföldi nagy étteremekben és óceánjáró hajókon. Első fúziós vacsorája frenetikusra sikeredett, a sajtó- és bloggervisszajelzésekről ITT lehet olvasni. A múltkori fogások számát 5-ről 8-ra tornáztuk fel, az ízeket meg a csillagos égig.
Sokan azt hiszik, ha beleöntenek egy magyar vagy francia ételbe mondjuk kínai light szójaszószt, vagy thai hallét, akkor azzal már fuzionálnak, pedig nem. Az "idegen" alapanyagokkal hosszasan kell kísérletezni, hogy megtudjuk, ezek hogyan viselkednek egyáltalán, milyen ízhatást váltanak ki, és egyáltalán - hogyan passzolnak mondjuk egy halhoz, vagy húshoz, európai ételhez. Ez egy rendkívül összetett dolog, mint ahogyan az egész vacsora is, ugyanakkor kis világélmény, kis megvilágosodás is eljöhet egy-egy étel, vagy íz kapcsán.
A menüsor:
Welcome drink / portugál Gatao rosé
Amuse bouche
* Lazactatár gazpacho
Meleg előétel
* Ötfűszeres töltött tondo cukkini
Leves
* Spárgaleves zöld táskarákkal és Songiku chantilly-vel
Főételek
* Borjúmáj rebarbarával és pácolt polippal
* Borjúmáj rebarbarával és pácolt polippal
* Thai zöldcurry rizottó lyoni hagymával
* Halibut fűszercrustarddal, kagylóval és sáfrányos zöldségekkel
* Halibut fűszercrustarddal, kagylóval és sáfrányos zöldségekkel
* Mangalica karfiolpürével, kápia eskambeche-vel és pecsenyelével
Desszert
* Fehércsokoládé puding chable kekkszel, fűszeres eper-kókuszhabbal