HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A 100. LBT VACSORA A TAIWAN ÉTTEREMBEN - TURÓCZI FERENCNEK AJÁNLVA

2011.04.16. 10:19 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy végre ezt is megértük: eljött a Lucullus BT 100. vacsorájának az ideje, amire természetesen nagyon büszkék vagyunk. Köszönjük mindezt a a T. Tagjainknak, Vendégeinknek. Örömteli hír ez az igencsak változó mai gasztronómiai környezetünkben.
A neves eseményt Turóczi Gábor, az egyesület elnöke édesapjának, Turóczi Ferencnek ajánlotta, aki súlyos betegen, 3,5 évnyi küzdés után ugyanezen a napon érte meg a 74. születésnapját. Ez az első LBT vacsora, amit bárkinek valaha is ajánlottak.
 
 
 
További fotók: 
 
 


Étekutunk ezúttal a legendás Gyáli-úti Taiwan étterembe vezetett, amely Magyarországon a 4. kínai étekműhelyként nyílt meg még 1991-ben. A hely 220 fő befogadására alkalmas, érdekességei közé tartozik az egész pekingi kacsa, a friss tengeri különlegességek és az "igazán" fűszeres ételek elkészítése. A Lucullus BT v
acsoráján (főleg) dél-kínai ízekkel találkozhattunk, nagy változatosságban és remek elkészítésben. Az étterem egyébként legfőképpen a "Szárnyát vagy combját" c. filmet juttatja az eszünkbe, ahol ez esetben Tao bácsi, az étterem tulajdonosa tüsténkedik körbe mindenkit. A vacsora ízletes és bőséges volt.

 

A Lucullus BT dél-kínai menüje így nézett ki:

Levesek
 
* Dél-kínai erős-savanyú leves   (Hot and sour soup from South China)
* Bambuszleves (Bamboo soup with chicken)

Hideg, meleg ételek

* Pálcikán sült fokhagymás garnélarák (Prawn saslik with garlic)
* Fokhagymás uborkasaláta (Cucumber salad with garlic)
* Csavart reteksaláta (Rolled horseradish salad)
* Édes-savanyú oldalas (Sweet and sour spare ribs)
* Speciális Pekingi kacsa (Beijing roast duck)
* Osztrigaszószban párolt királyrák  (Steamed prawns with oyster sauce)
* Marhayszeletek brokkolival elkészítve (Beef with broccoli)
* Kínai hagymás csirkedarabok (Chicken with onion)
* Gung-Bao csirke (Gung-Bao chicken)
* Rostlapon sült báránycomb zöldségekkel (Hotplate lamb with vegetables)
* Kínai idényjellegű zöldség (Chinese vegetables of the season)
* Főtt jázmin rizs (Boiled jasmine rice)
* Sült tészta zöldséggel (Fried noodles with vegetables)
 
Desszert

* Sült mifang  (Fried mifang)
* Friss gyümölcsök és fagylalt

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha taiwan étterem

süti beállítások módosítása