HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Varga Károly nyerte a Szakács Világkupát Luxemburgban

2010.11.29. 22:41 lucullus

Varga Károly mesterszakács megnyerte a Culinary World Cup egyéni versenyét és a Luxembourgi Szakács Világ Kupát. A 48 éves kecskeméti séf volt a Magyar Felnőtt Nemzeti csapat és a juniorok csapatfőnöke is.
– Minden válogatottnak egy hideg és egy melegkonyhás ételsort kellett elkészíteni 105 főre – mondta  a baon.hu-nak Varga Károly, a Magyar Nemzeti Szakács- és Cukrászválogatott csapatfőnöke. – Erre öt óra állt rendelkezésre, és a zsűri nemcsak az ízek és a látvány alapján döntött, de értékelték a tisztaságot, figyelték, hogyan alkalmazzák a konyhai technológiákat és szemlézték az alapanyagokat is. A nemzeti válogatott erőssége ezúttal a meleg konyhás menüsor volt, ami percek alatt fogyott el a konyhából.

– Az, hogy a junior válogatott aranyérmet szerzett, óriási dolog, ráadásul az összetett versenyben, az aranyérmesek között a harmadik helyre sorolták őket, ami eddig a legjobb eredmény amit valaha elértek – mondta Varga Károly, aki Kocsonya Kálmánnal együtt az ifjusági csapat felkészülését is segítette.

Az összetett bajnoki címet az a szakács nyeri el négy évente, aki a legtöbb aranyérmet gyűjti be az egyéni kategóriákban, ez 2010-ben Varga Károly volt.

Forrás: Vendég & Hotel

Szólj hozzá!

Címkék: szakácsversenyek

süti beállítások módosítása