HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

"Ízek és színek" Segal Viktor tolmácsolásában

2010.10.15. 15:51 lucullus

Tel-Aviv, Lyon és Amszterdam nevezetes vendéglőiben szerzett tapasztalatokat, főztjével Bill Clinton és Antonio Banderas mellett a New York Times kritikusát is meggyőzte. Kulináris műveit megtisztelő figyelmével tüntette ki a Michelin bizottság. Mi a titka? Erről és a készülő új szakácskönyvéről kérdeztük Segal Viktor mesterszakácsot.

 

Lbt: Nagyon elfoglalt mostanában? 

SV: Tanácsadóként a herceghalmi Abacus Hotel kreatív séfje vagyok, számos rendezvényt bonyolítok le, több iskolában oktatok, és egy újonnan nyíló gourmet üzlet létrehozásában is közreműködöm.

Lbt: A Budapest Business Region standján az idei müncheni Expo Real-on az érdeklődők a hamarosan megjelenő „Színek és ízek” szakácskönyvéből kaphattak ízelítőt. „Taste of Budapest” fantázianevű különleges receptgyűjteményben a modern köntösbe bújtatott magyaros receptek a látogatók étvágyát, míg a hozzájuk párosított előremutató makrogazdasági adatok a befektetői kedvet hivatottak felkelteni. Miért épp ezeket a fogásokat választotta.

SV: Az innovációt, kreativitást képviselő klaszter kommunikációjában már harmadik éve veszek részt. Magyarországról a nemzetközi köztudatban gasztronómia terén egyelőre tradicionális „paprika-gulyás” kép él. Én a receptek válogatásakor azt a szempontot tartottam szem előtt, amit a BBR üzleti téren: a fejlődést, a változást, a lehetőségek tárházát. A magyar gasztronómia számomra ezernyi színt és ízt jelen

- Lbt: Körmendi Imre ínycsiklandó fotóit nézve kedvem támad megkóstolni a házi fehércsokoládéfagylaltot, vagy a vörösboros libamáj terrint. Révén azonban, hogy egy mesterszakács receptjeiről van szó, nem mernék fakanálhoz nyúlni

SV: Jelenleg éppen amatőr szakácsok tesztelik a recepteket, hogy a megírt instrukciók alapján valóban az a végeredmény születik-e, amit szeretnék. Az ő visszajelzéseik alapján pontosítjuk a recept leírásokat, hiszen a cél, hogy minden étel házilag is elkészíthető legyen.

Lbt: Távlati tervek, célok?

SV: Én szeretnék elindítani valamit. Jó lenne felkelteni a magyar emberekben a kísérletező- kedvet, mert, ha nem reformáljuk meg a hazai konyhát, lemaradunk. A francia és olasz konyha több évszázados magas színvonalának titka a nyitottságukban rejlik. A holnap magyar gasztronómiájának lehetősége a kreativitásban, és invencióban van.


A Színek és ízek receptkönyv felhasználásával készült „Taste of Budapest” BBR receptkönyvet, mely egyúttal a majdani kiadvány ízelítőjének is tekinthető, a bbr.hu oldalról a regisztrált felhasználók ingyenesen letölthetik.

 

komment

süti beállítások módosítása