HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A RUSZTIKUS SPANYOL VONAL

2009.10.08. 13:15 lucullus


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A júnuisi Enrique Sánchez  vacsoránk során - amely ugyan tökéletes volt a maga nevében - az Artesano spanyol étterem "valódi" ízei, saját remekei háttérbe szorultak, ezért következő kalandunkon ezt az adósságunkat próbáltuk meg letörleszteni. Sergio mester, az étterem séfje, aki nemrég csatlakozott az Artesanóhoz, már alig várta, hogy jobbnál jobb spanyol és uruguayi ízekkel kedveskedjen nekünk.

 
Az Artesano tapas bár és étterem eredeti spanyol ízeket kínál a legjobb és legfrissebb spanyol alapanyagokból, a legnagyobb hozzáértéssel, és persze sok-sok törődéssel, emócióval. Spanyolország négy nagy régiójának a konyhájába nyerhetünk itt betekintést, emellett fellelhetünk hazai, illetve fúziós kis "hóbortokat" is, amit spanyol és magyar borokkal kóstolhatunk össze. Az ételek készítésekor az Artesano a Ferran Adria, Kisko García és E. Sánchez mesterek által megálmodott "új köntösbe csomagolt régi spanyol értékeket" is megpróbálja a hazai környezetbe átültetni, "macsós", ugyanakkor ízléses és trendkövető enteriőrjében, amit előszeretettel látogatnak hazánk "spanyoljai" is.
 
Sokszor voltunk már itt, és mindig visszavágyunk. Szerveztünk ide már két andalúz, katalán, baszk és pálinkavacsorákat is, csokoládékóstolót, nemrégen pedig belekezdtünk közös spanyol és olasz egyéni/céges főzőkurzusainkba is. Ezek úgyszintén kedveltek lettek.
 
Aki netalán lemaradt volna a nyári nagy sikerű tapas ebédekről, annak most köztünk volt a helye. Vacsoránkon a következő étkek szerepeltek:
 
* Andalúz gazpacho leves;

* Tortilla de Espanola lepény;
* Empanadas húsos táska;
* Tonhalas táska;
* Uruguay-i chorizzo kolbász;
* Spanyol malacsült;
* Albondigas húsgolyók pikáns mártással;
* Valenciai paella;ű

* Flan
* Vörösborban sült alma
 
 

komment

Címkék: spanyol konyha artesano

süti beállítások módosítása