HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A MAGYAR/FRANCIA KONYHA KORA NYÁRESTI ÍZEI M.-NÉL

2009.07.14. 15:07 lucullus

Most egy kellemes nyáresti vacsorára invitáltunk Mindenkit. Találtunk nemrég egy remek kis helyet, amely az "M." névre hallgat (nem tévedés: M, egy betű...) és neve rövidsége mellett egyébként sem túl sokat árul el magából. Nem derül ki például, mit is jelent maga az M, a tulajdonosok a falon látható "Magyarázatok M. számára" c. Petri György verseskötethez  irányítanak, amely egyébként szintén csak némi ködösítéssel szolgál. A polcok, a karnis a falon, egy szőnyeg - mind-mind rajzolva vagyon, de nem ám akárhogy, hanem szépen, ízlésesen, és nem is akárki által, hanem állítólag a Kusturica filmek fő designerével.

Az asztalokon nagy csomagolópapír és minimál design (esetleg egy nagy M. alnyomat) plusz egy kis bohém hangulat, remek magyar/francia jellegű ízekkel, frissességgel/szezonalitással, változó étlappal, nem túl sokat eláruló, tehetséges magyar szakáccsal és fiatal magyar borászok remekműveivel - nos, ide vezetett következő étekutunk.
 
A vacsorán Illés Máté, a hely kitalálója kalauzolt minket, és javasolt borokat is az esthez.
 
Ételsorunk ezúttal a következőképp nézett ki:
 
Előételek
 
* Humusz házi kenyérrel;
* Fetával töltött sült kápia;
* Kacsamájpástétom;
* Sült libamáj marsallaszósszal, almaágyon;

Főételek
 
* Kacsamell vargányaszósszal és pürétortával;
* Marokkói bárányragu kuszkusszal;

Desszertek
 
* Feketeribizlis csokitorta;
* Bazsalikomos parfé.
 

Az adagok meglehetősen nagyok voltak, még a nagyobb étvágyú Tagok is jóllakottan távoztak. Az ízek finomak, az alapanyagok frissek, az ételek jól kitaláltak/összerakottak voltak. Az M. biztosan remek jövő elé néz - csak így tovább!  Ide biztosan visszatérünk.
Az estről olvashattok Klári, Gergő és Sándor jóvoltából is - hálás köszönet nekik ezért.

Szólj hozzá!

Címkék: m. étterem

süti beállítások módosítása