HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Trinidad és Tobagói próbafőzés II.

2009.04.16. 11:50 lucullus

Rendhagyó szakmai-gasztronómiai eseményre került sor Magyarország első indiai éttermében, a Maharaja-ban. Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a 6. éve működő Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai újságírók- és bloggerek közreműködésével állított össze egy tradicionális Trinidad és Tobagói nyolcfogásos ételsort. A TT konyhára az ősi, nyugat-indiai konyha van a legnagyobb hatással, meglehetősen csípős ízekkel, egzotikus hozzávalókkal, de egy kevés spanyol-karibi, illetve afrikai behatást is érezni az ételeken.
Az esemény a helyi fűszerek bemutatásával kezdődött – a résztvevők megismerkedhettek háromféle curry fűszerkeverékkel (Turban, Madras, Chief), az Almchar masalával, a Ground masalával, a pörkölt Jeera-val, a Shadon Beni zöldfűszerrel, a Pepino paprika hozzáadásával készült mangó-lime chutney-val, valamint a hazánkba elég körülményesen eljutó bébicápa-hússal, okrával és pimentos paprikákkal.
Eztán Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke számolt be Trinidad és Tobagói tapasztalatairól, a helyi gasztronómia sajátosságairól, majd Jham Kulvinder Singh, a Maharaja tulajdonosa beszélt az ősi indiai hasonlóságokról, a főzés módszereiről, nehézségeiről. Végül két menetben elkészült 4-4 étel, amiről a résztvevők véleményt alkottak. 

 

Menüsor

* „Dosti roti” (töltött kenyérféle) lime chutney-val, mentás-fokhagymaszósszal, shadon beni szósszal és pimentos paprikával

* Curry panírozott cápából

* Házi készítésű okra, paradicsommal

* „Chicken a la king”, amely kókuszreszelékkel és kókusztejjel készül. (Ahogy a tobagóiak kedvelik.)

* Burgonyacurry csicseriborsó hozzáadásával, az egyszerű emberek eledele.

* Pelau rizs, azaz fűszeres indiai baszmati rizs.

* Sadha roti (kenyérféle)

* Fehérrummal, sült banánnal és fagylalttal készült desszertkülönlegesség.

 

 

Írás a Trinidad és Tobagói konyháról: ITT.
Képek (Trinidadról, és a próbafőzésekről): http://indafoto.hu/lucullus

 

Szólj hozzá!

Címkék: trinidad és tobagói konyha maharaja étterem

süti beállítások módosítása