HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

KOKTÉLPARTI 3.

2006.12.29. 22:42 lucullus

 Túl voltunk kedvenc evőklubunk Harmadik Születésnapján és a Karácsonyon is, amikor újabb késztetést éreztünk végtelen bendőink követelőzéseinek a kielégítésére. Miután emésztőrendszerünk már jól megcsömörlött a karácsonyi halakkal, töltött káposztákkal, töménytelen mennyiségű bejglivel és egyéb földi hívsággal, nyilván semmi kedvünk nem volt ahhoz, hogy tovább tömjük magunkat. Ebből a megfontolásból ismét megszerveztük az előszilveszteri-berúgásunkat, a híres-neves KOKTÉLPARTIT.

Az eseményen a Közép-Amerikai ízvilágot próbáltuk megidézni, csípős chilis ételekkel, és (főleg) rum alapú, karibias koktélokkal: utunk a Chili Bárba vezetett, ahol a következő fogások vártak ránk:

* Ízelítő a Chili bár kedvenc koktéljából, a fűszeres rummal készült gyömbéres  "Satuból".
* bruschetta, juhtúró-, padlizsán- és tonhalkrém, mindez salátaágyon;
* tortilla chips sajtszósszal és csípős paradicsomos salsával;
* sajtos quesadilla;
* chilis burrito;
* csirkés burrito;
* chili con carne;
* desszert: kóstoló a ház chilis csokihabjából (csak és kizárólag a Lucullus kedvéért készült!!)  

Az eseményen ezen kívül bemutattuk a 2006. év egyik különleges pálinkáját is, melyet két Turóczi követett el: a fiatalabbik (Gábor, a Lucullus szóvivője) lapátolta a cefrét, aminek alapanyaga az idősebbik (a papa) válogatásával és szakértelmével került az érlelőhordókba, majd a lepárlóba. Ebben az évben szilva- és vegyespálinka is készült, amelyet a partira érkezőknek kínáltunk,a SATU nevű koktél kíséretében (az absztinensek valamilyen alkoholmentes koktélt is választhatnak).

A karibi hangulatot megidézendő főleg rumos és tequilás koktélokat javasoltunk fogyasztani az este során Burján Zsombor, a Mojito Mixeriskola koktélmesterének a segédletével. A fakultatív koktéllista ilymódon a következőképp alakult:

Mojito; Bacardi Cola; Pina Colada; Tequila sunrise; Margarita; Mai Tai; Zombie; Bacardi Cocktail; Caipirissima; Caipirinha; Virgin Mojito; Virgin Pina Colada.

Az eseményen tanúi lehettünk egy rendkívüli koktél-hajigáló show-nak is, amit ismét csak Burján Zsombor követett el, ezúttal Tom Cruise helyett. Koktélivó kalandunk az Utazó c. lap februári számában jelenik meg, melynek szerkesztőjét, Lukács Íriszt szintén T. vendégeink között üdvözölhettük.

Nagyokat sóhajtozva dőltünk hátra, és végleg lezártuk a 2006-os evőévadot.

 

Szólj hozzá!

Címkék: koktélok

süti beállítások módosítása